Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen


3 - 7 maart 2004 Bijdrage PPO Bollen aan Marneflora in Warffum PPO is actief met excursies, beurzen en open dagen
5 maart Informatiemiddag bestuiving bij besheesters 5 maart 2004
Informatiemiddag bestuiving bij besheesters
Een geslaagde bestuiving bij besheesters kan enorm bijdragen aan de besbezetting. Onder snijtakkentelers is nog weinig bekend over de mogelijkheid om extra bestuivers in te brengen. PPO Bomen en PPO Bijen hebben over dit onderwerp de laatste jaren veel informatie verzameld. Om telers te helpen bij het kiezen van maatregelen ter verbetering van de vruchtdracht is een rapport samengesteld met de titel: "Bestuiving van besheesters".

In dit rapport is informatie te vinden over het gebruik van bijen en hommels voor de bestuiving van deze gewassen. Ook is er informatie over de bloei, bestuiving en zetting van vele vruchtdragende siergewassen in opgenomen en over teeltmaatregelen om deze te stimuleren.

Ter gelegenheid van de presentatie van dit nieuwe rapport organiseert PPO op vrijdag 5 maart een informatiemiddag met sprekers van een hommelleverancier, een imker, een teler met ervaring in bestuiving van snijtakken en een keurmeester van de bloemenveiling. De bezoekers kunnen hun eigen ervaringen uitwisselen, en stands van enkele bedrijven bezoeken. Deze middag is bedoeld voor telers van besheesters als tuinplant en voor telers van snijtakken met vruchten. Ook belangstellende imkers zijn welkom.

De informatiemiddag begint om 13.30 uur en duurt tot ca.16.30 uur. De middag vindt plaats bij PPO Bomen, Rijneveld 153 in Boskoop. De deelname aan deze middag is gratis, maar deelnemers moeten zich wel van te voren telefonisch aanmelden. Aanmelden kan tot woensdag 3 maart bij PPO Bomen, tel. 0172-236700.

Het nieuwe rapport is op de informatiemiddag verkrijgbaar ; de betaling vindt plaats door een eenmalige machtiging. Het rapport is ook te bestellen door overmaking van EUR 18,- op rekeningnummer 36.70.17.369 van de Rabobank Wageningen t.n.v. PPO - Publicatieverkoop in Lelystad, onder vermelding van "Rapport nr 413".