Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-03-2004

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 5 maart
Nederland 2 ­ 21.32 uur


ADRIAAN VAN DIS IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van vrijdag 5 maart a.s. onder meer een verslag van het bezoek dat Ivo Niehe in Parijs bracht aan Adriaan van Dis. Niehe: "Ik was hem al een tijdje kwijt ­ hij blijkt al maanden in Parijs te wonen. Hij voelt zich er zo thuis, dat hij overweegt zich daar definitief te vestigen. Zijn Amsterdamse appartement heeft hij in elk geval al verkocht."

Ivo Niehe verbaasde zich over Van Dis' behuizing: "Je denkt -een van Nederlands meest succesvolle auteurs, die bevindt zich in zo'n chic appartementengebouw- maar niks hoor: hij woont vijf hoog op een zolderkamer van precies 31 vierkante meter, onder het dak en moet daar maandelijks ook nog een vermogen voor neertellen."

In de reportage vertelt Van Dis hoe zeer hij zich thuis voelt in de Franse hoofdstad: "Ik ben er een aantal keren een paar maanden geweest, ik voel me hier een heerlijke outsider, ik sta aan de zijlijn."

Een van de rode draden door Van Dis' werk was juist dat hij 'er bij wilde horen.' Hij voelt zich het gelukkigst nu hij 'zelfs nergens bij kán horen.' Niehe: "Ik heb Adriaan al eerder gesproken, maar dit is een andere Van Dis, zo ontspannen."

Verder in de TROS TV SHOW een gesprek met drie pubervaders en de moeders van hun kinderen: zij liepen niet ­zoals de meeste andere 16-, 17-jarigen weg voor hun verantwoordelijkheid toen ze op het schoolplein te horen kregen: "Je wordt pappie."



Ingezonden persbericht