Gemeente Amersfoort

Opening van de eerste ABC-school in Vathorst

datum: 3 maart 2004

Vrijdag 5 maart opent wethouder Eerdmans De Brink in Vathorst. Samen met wethouder Strengers onthult zij het logo van De Brink vanuit een hoogwerker. De pers is hierbij van harte welkom.

In De Brink aan de Wezeperbergweg 6 in Vathorst komt de eerste Amersfoortse Brede Combinatieschool. Een ABC-school is een basisschool met binnen het gebouw of daar omheen allerlei andere voorzieningen voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders. In De Brink zijn de volgende basisscholen ondergebracht:
· De Marke (rooms-katholiek)
· Het Zwaluwnest (gereformeerd)
· De Vuurvogel (protestants-christelijk)
· De Gondelier (openbaar)
· en de speciale basisschool Prof. Groen (auditief gehandicapten)

Verder zitten er in het gebouw:
· de kinderdagopvang van de Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) · twee peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang van de Stichting Welzijn Amersfoort (SWA)
· het wijkcentrum van Versa
· de sportzalen en de horeca van NV SRO

Burgemeester en wethouders van Amersfoort wonen de officiële opening van De Brink op vrijdag 5 maart a.s. bij. Na het officiële gedeelte is er gelegenheid voor een rondleiding door het gebouw. In het horecagedeelte en de centrale ontmoetingsruimten van De Brink zijn er hapjes en drankjes onder het genot van muzikale klanken van het zigeunerorkest Sat Malo Trio.