Gemeente Roermond

Oplevering gezinswoningen Luukerveldj

Op vrijdagmiddag 5 maart worden de nieuwbouwwoningen "Luukerveldj" officieel opgeleverd. Het gaat hierbij om 12 koopwoningen aan het Gelderseplein / Gulickerstraat en 16 huurwoningen aan het Gelderseplein / Gulickerstraat/ Kon. Regentesselaan. Ook wordt deze dag het officiële startsein gegeven voor de herinrichtingwerkzaamheden van het Gelderseplein.

In de herfst van 2002 is gestart met de nieuwbouw van de woningen "Luukerveldj". Wonen Zuid en de gemeente Roermond hebben gezamenlijk een extra inspanning verricht om de prijs van de koopwoningen in het plan laag te houden. Inmiddels is deze week ook gestart met de herinrichting en de herbeplanting van de buitenruimte. De plannen hiervoor zijn in nauwe samenwerking met buurtbewoners tot stand gekomen. Zo zijn bewoners ook nauw betrokken bij de inrichting van de kinderspeelplaats.

De renovatie van het Gelderseplein is bovendien een goede aanleiding om het probleem van illegaal dumpen van afval in de wijk aan te pakken. Samen met bewoners worden plannen voor het houden van een opschoonproject verder uitgewerkt. Publicatiedatum: 04.03.2004 Bijgewerkt: 04.03.2004