Gemeente Den Haag

maart 2004
PRinS-project bij Koninklijke HC & VV (04 maart)

Sportwethouder Wilbert Stolte geeft vrijdag 5 maart a.s. om 17.00 uur het officiële startsein van de installatie van de heer Peter Entrop als verenigingsmanager van de Koninklijke Haagse Cricket & Voetbal Vereniging. Dit gebeurt in het clubhuis van de sportclub in De Diepput aan de Van Hogenhoucklaan in Den Haag. De functie van verenigingsmanager wordt in eerste instantie gefinancierd door de club en de gemeente Den Haag in het kader van het zogenaamde PRinS-project (PRofessionalisering in de Sport).

De opzet is, dat de gemeente Den Haag de ondersteuning geleidelijk afbouwt en de financiering geheel wordt overgenomen door de vereniging. Met de gemeente heeft de Koninklijke HC & VV de afspraak gemaakt dat de functie van verenigingsmanager niet dient ter vervanging van vrijwilligers. Hij dient juist een structuur te ontwikkelen die leidt tot het aantrekken van meer vrijwilligers.

Vooraf is de Koninklijke HC & VV getoetst op een aantal criteria. Uit de aanbevelingen en na gesprekken met de gemeente Den Haag kwam het clubbestuur tot de conclusie dat de vereniging kwalitatief op een hoger niveau kan komen door een hogere mate van professionalisering. Het aanstellen van een verenigingsmanager kan daaraan volgens het bestuur voor een belangrijk deel een bijdrage leveren. Tot de taken van de verenigingsmanager behoren onder meer het leveren van een essentiële bijdrage aan het realiseren van kwalitatief goede voorzieningen op de clubaccommodatie, het benutten van velden en opstallen en het optimaliseren van de samenwerking tussen de wijk en de scholen in het kader van de zogenaamde 'Sportieve Driehoek'.