Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht 05-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Alcoholcontrole

LEUSDEN / Woudenberg Op donderdag 4 maart heeft de politie in samenwerking met Koninklijke Marechaussee een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 15.30 uur tot 22.00 uur plaats in Leusden en Woudenberg. Vier automobilisten werden aangehouden omdat zij vermoedelijk teveel hadden gedronken. Eén van hen bleek niet teveel te hebben gedronken. Tegen de andere drie is proces-verbaal opgemaakt. Zij bliezen bij de ademanalyse 250, 320 en 330 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De verdachten waren respectievelijk een 50-jarige vrouw, een 19-jarige man en een 52-jarige man, allen afkomstig uit Leusden.

Tevens werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (16), onnodig voeren van mistverlichting (1) en voor een gladde achterband.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op donderdag 4 maart heeft een gewapende overval op een winkel plaatsgevonden.

Rond 16.45 uur kwam een man een winkel aan de Kortegracht binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een vuurwapen en verliet vervolgens met een geldbedrag de winkel.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse, maar de verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

De verdachte was een blanke man, ± 1.75 meter, 25-40 jaar, normaal postuur, smal ingevallen gezicht, kort donkerblond haar en hij had zich al enige dagen niet geschoren. Hij sprak algemeen beschaafd Nederlands. De man droeg een blauwe muts, een blauwe ¾ jas met witte binnenvoering en een beige broek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Snorfietser gewond

AMERSFOORT Op donderdag 4 maart raakte een snorfietser gewond toen hij ten val kwam.

Rond 16.35 uur reed een 29-jarige man uit Amersfoort met zijn racefiets over de Nijverheidsweg noord. Hij haalde een 50-jarige snorfietser uit Amersfoort in en hoorde vlak daarna een klap. Hij keek achterom en zag dat de snorfietser ten val was gekomen. De man liep daarbij onder andere een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de val is onbekend.

In het ziekenhuis bleek dat de man enkele ribben had gebroken. Hij wist zich niets van het ongeval te herinneren.