Gemeente Almere

Zwemles voor meisjes in zwembad Almere Stad

Mijn kind kan zwemmen, een veilig gevoel!

Vanaf april a.s. biedt het zwembad Almere Stad, bij voldoende aanmeldingen, zwemles voor meisjes aan. Met het aanbieden van gescheiden zwemles spelen de gemeente en het zwembad Almere Stad in op een groeiende vraag. De gescheiden zwemles is een bijeffect van het project Zwemvaardigheid. De gemeente Almere voert sinds september 2003 het landelijke project uit dat zwemles bij basisschoolleerlingen stimuleert. Met dit project kunnen kinderen uit groep 7 van de basisschool zonder zwemdiploma A deelnemen aan de zwemlessen zonder wachttijd. Inschrijven voor de zwemlessen zonder wachttijd kan nog steeds voor kinderen uit groep 7 van de basisschool.

Voor de kinderen uit groep 7 zijn vanaf november 2003 in zwembad Almere Stad buiten schooltijd zwemlessen zonder wachttijd gestart. De zwemlessen worden gegeven op maandag van 17.00 tot 18.00 uur, dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur, van 17.00 tot 18.00 uur en van 18.00 tot 19.00 uur, op woensdag van 17.00 tot 18.00 uur. Het eenmalige inschrijfgeld kost 12,25 en kosten voor lesgeld zijn 30,20 per vier weken. Inmiddels volgen 67 kinderen de zwemles en hebben 16 kinderen afgezwommen voor zwemdiploma A.

Inschrijven kan nog steeds

Wanneer de kinderen uit groep 7 zonder zwemdiploma A nu worden ingeschreven voor zwemles, kunnen zij nog voor de zomervakantie hun zwemdiploma behalen. De kinderen starten direct met zwemles. Zij stromen in bij lessen waar plekken vrijkomen, omdat er kinderen afzwemmen. Het inschrijfformulier is verkrijgbaar bij de kassa van zwembad Almere Stad.

Zwemles voor meisjes

Ouders die vanuit hun culturele achtergrond of geloofsovertuiging willen dat hun dochter alleen met meisjes zwemles krijgt, kunnen ook terecht in zwembad Almere Stad. Bij voldoende inschrijvingen start in april op woensdagmiddag van 15.45 uur t/m 16.45 uur een zwemles voor meisjes.

Informatie

Voor informatie over de zwemlessen voor kinderen uit groep 7 zonder zwemdiploma A en de zwemles voor meisjes kunt u contact opnemen met Zwembad Almere-Stad, telefoon (036) 533 44 00.