Dienstenbond CNV

Werk aan de winkel: Dienstenbond bezoekt winkelpersoneel op werkplek 05-03-2004

De recessie is een feit en het consumentenvertrouwen is aanbeland op het niveau van de beginjaren 80. De vooruitzichten in en voor de detailhandel zijn onzeker. De meeste detaillisten hebben een paar zware jaren voor de boeg met stevige concurrentie. Er is een hoop werk aan de winkel!

De baanzekerheid bij het personeel is vervangen door onzekerheid over het voortbestaan van het eigen bedrijf. Het beroep dat op de flexibiliteit van werknemers wordt gedaan ten aanzien van werkplekken, werktijden en taken wordt steeds groter. Daarbij komen de actuele vraagstukken van veiligheid op de werkvloer en het afkalvende niveau van de sociale voorzieningen.

CNV Dienstenbond begrijpt dat werknemers in de detailhandel met vragen zitten. Wat mag ik wel en wat moet ik niet doen, waar liggen mijn loyaliteitsgrenzen t.o.v. de werkgever en hoe ziet mijn toekomst eruit?

Vragen? Stel ze ons!
Daarom willen we winkelpersoneel de kans geven hun vragen over arbeidsrechten en -plichten, de toekomst van het huidige sociale stelsel, levensloop of over vut- en pre-pensioenregelingen aan ons te stellen zodat wij die kunnen beantwoorden. 'Werk aan de winkel' gaat over alle zaken die komen kijken bij werk in de winkel.

In een serie van twaalf bezoeken aan twaalf provincies trekt een speciaal team van CNV Dienstenbond langs winkelcentra door heel Nederland om werknemers op te zoeken. Zowel leden als niet-leden kunnen bij onze speciale Dienstenbondbus terecht met vragen, meningen en opvattingen over de huidige situatie in de detailhandel. Wij staan u graag te woord en we staan open voor discussie. Het personeel dat moeilijk de winkel uit kan, bereiken we via bliksembezoeken op de werkplek.

Start 25 maart
Dus schroom niet om ons op te zoeken zodra we in de buurt zijn. Werk aan de winkel start donderdag 25 maart in Noord-Holland als we Haarlem bezoeken.

De eerstvolgende bezoeken staan gepland voor:

-Donderdag 25 maart, Noord-Holland, Haarlem
-Donderdag 22 april, Zuid-Holland, Alphen a/d Rijn
-Donderdag 13 mei, Utrecht

Een impressie van elk bezoek kunt u elke keer op onze site terugvinden en in Akkoord.