Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 5 maart 2004

* MAN HOUDT BEROVER AAN
POORTUGAAL - Donderdagmiddag rond kwart voor vijf werd in de Margrietstraat een daar wonende 69-jarige vrouw door vier knapen beroofd van haar handtas. Het slachtoffer alarmeerde direct haar 59-jarige buurman, die naar de berovers op zoek ging en er op de Hoefhoek één, een achttienjarige jongen uit Spijkenisse, in zijn kladden kon grijpen. Deze bleek in het bezit van de portemonnee van het slachtoffer. De drie anderen zagen kans te ontkomen. De achttienjarige knaap werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor verklaarde hij met drie vrienden uit Spijkenisse met de metro naar Poortugaal was gereisd om daar iemand te gaan beroven. Naar de drie andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld. De portemonnee van het slachtoffer en de teruggevonden tas werden aan het slachtoffer teruggegeven.


* INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek deed donderdagavond, na klachten van omwonenden, een inval in een overlastgevend drugspand in de Delfgaauwstraat. In de woning werden een drietal verslaafden en de 35-jarige bewoner aangehouden. Tevens werden dealhoeveelheden heroïne en cocaïne, alsmede tientallen xtc-pillen, 180 gram speed en zo'n 150 porties lsd aangetroffen en in beslag genomen.
De drie verslaafden werden na verhoor weer op vrije voeten gesteld, terwijl de 35-jarige bewoner voor nader onderzoek en verhoor werd ingesloten.


* MEUBELZAAK OVERVALLEN
Donderdagavond kort voor half zeven werd de 48-jarige eigenaar van een meubelzaak aan de Oost-Sidelinge overvallen. De man was als enige nog in zijn zaak, toen twee hem onbekende mannen binnenkwamen, die het slachtoffer plotseling beetpakten, mishandelden en knevelden. Vervolgens doorzochten de overvallers, bij wie zich een derde man had gevoegd, kort het kantoor. Onduidelijk is nog of daar wat bij is weggenomen. Het slachtoffer zag kans, om ondanks het feit dat hij was gekneveld, naar de toegangsdeur van zijn zaak te gaan, waar op zijn hulpgeroep werd gereageerd.