Gemeente Borsele

Kersverse inwoners genieten van gemeentelijk onthaal

Heinkenszand, 2 maart 2004

Ongeveer negentig kersverse inwoners van de gemeente Borsele genoten vanavond van een speciale kennismakingsavond in het gemeentehuis. De Avond voor nieuwe inwoners trakteerde de nieuwe Borselse burgers op meer dan een ontmoeting met het gemeentebestuur, stichtingen en verenigingen. Een demonstratie van de brandweer en een optreden van lokaal talent Marjon van Iwaarden maakten ook deel uit van het welkomstpakket.

Na een welkomstwoord om 19.30 uur van de burgemeester in de raadsboerderij t Hof Stenevate keken de genodigden onder leiding van gemeenteraadsleden rond in de gerenoveerde boerderij. Hierna staken de nieuwe inwoners over naar het gemeentehuis voor het vervolg van het programma.
Voordat ze daar naar de informatiemarkt en dorpsfilms konden gaan, wachtte er op de stoep van het gemeentehuis nog een speciale verrassing. De brandweer liet namelijk zien wat ze in haar mars heeft. In een mum van tijd werd een personenauto omgetoverd in een cabriolet-model en zo werd gedemonstreerd hoe een bekneld persoon snel uit een auto wordt ontzet.
Hierna konden de burgers naar de informatiemarkt. Politieke partijen, een klederdrachtvereniging, dorpsraden, een postzegelvereniging en aan tafel schuiven bij de collegeleden; mogelijkheden te over. De dorpsfilms, bewegend beeldmateriaal van 11 dorpen, trokken de aandacht van veel bezoekers.
Zo rond 21.30 uur was het tijd voor vermaak. Marjon van Iwaarden, die al optrad in het tweede Two Unlimited, zong de nieuwe inwoners, raads- en collegeleden en andere toehoorders toe. Na een afsluitend woord van burgemeester E.J. Gelok werd er nog volop gezellig nagepraat.