Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht 05-03-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Gelddief aangehouden
UTRECHT - In een verzorgingstehuis in Utrecht noord is donderdagmiddag een 43-jarige Utrechtse vrouw aangehouden wegens diefstal. De vrouw wordt ervan verdacht geld van bewoners te hebben gestolen.

Meerdere bewoners hadden aangegeven dat geld was verdwenen. Eén bewoner had het serienummer van zijn bankbiljetten genoteerd. Die kwam overeen met het biljet dat de vrouw bij zich had. De vrouw is ingesloten terwijl de politie de zaak verder onderzoekt.

Winkeldief bijt personeel
UTRECHT - Een 32-jarige Utrechter die donderdagmiddag rond 14.00 uur probeerde goederen te stelen uit een zaak aan de Amsterdamsestraatweg probeerde aan zijn aanhouding door het winkelpersoneel te ontkomen. Daarbij beet hij ook in de hand van de bedrijfsleider.

De man probeerde via de ingang naar buiten te lopen. Dat vond het personeel verdacht. De man liep vervolgens terug de zaak in, gooide een tasje weg en probeerde er via de normale uitgang vandoor te gaan. Dat werd hem belet, waarop hij de bedrijfsleider in zijn hand beet. De 32-jarige is ingesloten.

Cameratoezicht registreert heling
UTRECHT - De politie kon naar aanleiding van het cameratoezicht een 27-jarige Utrechtse aanhouden wegens heling van een fiets.

De mensen van cameratoezicht zagen een man de fiets aan de vrouw verkopen. De man vertrok direct. De vrouw werd op de Trumanlaan aangesproken. Zij bekende de fiets zojuist voor tien euro te hebben gekocht en werd aangehouden. De politie sloot de vrouw in omdat nog onderzocht wordt of de vrouw illegaal in Nederland is.

Bromfietscontrole
UTRECHT - Bij een scootercontrole werden donderdagmiddag en -avond 72 bromfietsen en scooters gecontroleerd en 85 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 14.00 en 17.00 uur werd op de Maliesingel gecontroleerd, daarna tot 21.00 uur vanuit het politiebureau aan de Kroonstraat.

Er werden twee bestuurders aangehouden vanwege een vervalst framenummer en er werden drie niet-originele uitlaten gedemonteerd.

Geen zin te stoppen
UTRECHT - Een 36-jarige automobilist uit Houten had donderdagavond rond 21.30 uur geen zin te voldoen aan een stopteken tijdens een snelheidscontrole op de Utrechtseweg. De man reed 88 km/u waar 60 de limiet was.

Agenten zetten de achtervolging in en spraken de automobilist aan. Hij kreeg nu een boete van 250 euro.

Alcoholcontrole
UTRECHT - Bij een alcoholcontrole op de Utrechtseweg bleek één van de 236 gecontroleerde bestuurders te veel alcohol gedronken te hebben Op het politiebureau blies de man echter 210 ug/l. De wettelijke limiet is 220 ug/l, waarop de man verder mocht. De controle werd tussen 19.45 en 22.15 uur gehouden.