Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 05-03-2004 - Nieuwsberichten district lekstroom

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN - Donderdag 4 maart heeft een grote verkeerscontrole plaatsgevonden rond de Baronieweg in IJsselstein. De controle werd uitgevoerd door het wijkteam IJsselstein / Lopik in samenwerking met de andere wijkteams en het bureau verkeer onder controle uit Bilthoven.

Verkeersdeelnemers werden vanaf de Baronieweg de Podiumweg op gestuurd waar een controleplaats was ingericht. In totaal werden er 170 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Er werden 169 blaasproeven afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel gedronken te hebben. Er werden in totaal 52 bekeuringen uitgeschreven voor een breed scala aan overtredingen.

19 processen-verbaal voor het niet dragen van de autogordel

2 processen-verbaal voor snelheid

5 processen-verbaal voor niet handsfree bellen


1 proces-verbaal gladde band

6 processen-verbaal niet tonen rij- of kentekenbewijs


1 proces-verbaal voor het onterecht voeren van mistlicht


1 proces-verbaal onjuist voorsorteren


2 processen verbaal voor het niet voeren van verlichting

De komende woensdagen zijn er weer controles in samenwerking met de brandweer. Met een brandweerauto gaan wij IJsselstein in om te kijken hoe de verschillende straten en wijken bereikbaar zijn voor de brandweer. Naast de brandweer man als chauffeur gaat er ook een politieagent mee. Daar waar er auto's hinderlijk geparkeerd staan stapt de politieagent uit en schrijft een bekeuring uit voor de auto. Auto's die echt verkeersgevaarlijk of verkeershinderlijk staan kunnen worden weggesleept.

Bestuurder onder invloed

HOUTEN De politie heeft in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.55 uur stonden agenten op de Papiermolen ter hoogte van de Wieck. Vanuit een horecagelegenheid kwamen een aantal mensen lopen die naar hun voertuigen gingen. De agenten hadden niet het idee dat er een Bob ging rijden. Na enige tijd op een parkeerterrein te hebben gewacht, stapten de personen in en reden weg.

De agenten zagen het voertuig via de Molen naar de Koppeling, de Rondweg in de richting van de wijk de Gilde rijden. De bestuurder verhoogde zijn snelheid waardoor de politie het voertuig in eerste instantie even kwijt raakte. Uiteindelijk werd het voertuig op de Weversgilde aangetroffen en zagen zij de bestuurder ter hoogte van de Odijkerweg lopen. De 43-jarige man uit Houten werd door de politie aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. De uitslag bleek 365 ug/l te zijn. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

IJSSELSTEIN Donderdagmiddag vond op de Provinciale weg een aanrijding plaats waarbij drie voertuigen betrokken waren.

Een 21-jarige bestuurder uit Benschop reed omstreeks 17.15 uur met zijn auto ter hoogte van het kruispunt Baronieweg en de Hogebiezenweg. De man zag te laat dat een auto voor hem bestuurd door een 37-jarige man uit IJsselstein - begon te remmen waardoor hij achter op het voertuig botste. De auto van de 37-jarige man schoot door en botste op zijn beurt weer tegen het voertuig van een 47-jarige man uit IJsselstein.

Alleen de 21-jarige man raakte licht gewond en werd met vermoedelijk hoofdletsel naar het St. Antoniusziekenhuis gebracht.

Aanrijding auto invalidenwagen

NIEUWEGEIN Op de kruising Nevergaarde en de Batuaweg vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een man in een invalidenwagen en een automobilist plaats.

Een 47-jarige bestuurder uit IJsselstein reed met zijn voertuig over de Batauweg in de richting van de Weg naar de Poort. Op het moment dat de man rechtsaf de Weg naar de Poort in wilde slaan kwam hij in aanrijding met een 72-jarige man uit IJsselstein in een invalidenwagen. De 72-jarige man viel met wagen en al om en raakte licht gewond aan zijn rug. Hij werd uit voorzorg meegenomen naar het

St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. De 47-jarige man bleef ongedeerd. De politie kijkt nog naar de exacte toedracht van het ongeval.

Aangehouden voor het rijzen zonder vervoerbewijs

NIEUWEGEIN Ter hoogte van de Weerdstede heeft de politie een man in de tram aangehouden voor het niet hebben van een geldig vervoerbewijs en het niet willen opgeven van zijn naam.

De 19-jarige verdachte uit Houten was in de tram gecontroleerd en had geen geldig vervoerbewijs bij zich. Hij weigerde om zijn naam op te geven en bedacht elke minuut een andere smoes om onder een bekeuring uit te komen. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de man aan en nam hem voor verhoor mee naar het bureau.