Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 05-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Recalcitrant

ZEIST Op donderdag 4 maart gedroeg een automobilist zich zeer recalcitrant en moest worden gepepperd.

Rond 19.25 uur controleerden politiemensen op de Schaerweijdelaan een 38-jarige automobilist uit Zeist. Zij constateerden dat de man naar alcohol rook en verzochten een andere politiewagen ter plaatse, omdat zij zelf geen blaastestapparaat bij zich hadden. Terwijl zij stonden te wachten, ging de Zeistenaar door het lint, gaf een politieman een vuistslag en de politiemensen zagen zich genoodzaakt de man te pepperen. Ondanks dat verzette hij zich hevig en werd met moeite in de boeien geslagen. Tijdens zijn vervoer naar het politiebureau bedreigde hij de politiemensen met de dood.

In het politiebureau weigerde hij aan de ademanalyse mee te werken. Toen hij werd verhoord, ging hij binnen vijf minuten weer door het lint en bedreigde de politiemensen nogmaals met de dood. Daarop werd hij terug in zijn cel gezet. Hij zal in de loop van vrijdag worden gehoord.

Fietsster gewond

WERKHOVEN Op donderdag 4 maart raakte een meisje gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.25 uur reed een 36-jarige automobilist over de Van Lynden van Sandenburgweg in de richting van Odijk. Bij een oversteekplaats zag hij enkele kinderen staan en remde enigszins af. Op het allerlaatste moment stak een 15-jarig meisje uit Werkhoven plotseling met haar fiets over. De automobilist remde hard, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen en het meisje werd geschept.

Het meisje klaagde over pijn in haar heup en knie en werd per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Openstaande boetes

ZEIST Op donderdag 4 maart bleek dat een automobilist nog een fors bedrag aan boetes open had staan.

Rond 15.00 uur zagen politiemensen een automobilist over de Slotlaan rijden. Zij gaven hem een stopteken omdat hij een kind zonder gordel achterin had zitten. De bestuurder, een 35-jarige man uit Zeist, kreeg daarvoor een bekeuring. Bij navraag bleek dat de man nog voor bijna 600,- aan boetes open had staan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Nog voor 16.00 uur kwam de vriendin van de man het openstaande bedrag aan het politiebureau betalen en de Zeistenaar werd in vrijheid gesteld.