KNWV

5/3/2004
ALGEMEEN - Mission Olympic 2004


--> Vorig jaar was er voor het eerst de Mission Olympic. Middelbare scholieren konden zich toen inschrijven voor allerlei sporten. Dit jaar is dat precies hetzelfde. Het verschil met vorig jaar is dat er nu een nieuw onderdeel bij zit. Namelijk het onderdeel Watersport!

Wat is er nou leuker dan samen met je klasgenoten een dagje te gaan watersporten en prijzen te winnen. Het Watersportverbond organiseert in samenwerking met de Kanobond en de Roeibond het voor jou! Je kan namelijk op 4 juni a.s. tegen andere scholen uit Nederland een wedstrijd varen. Als school kan je je inschrijven voor het onderdeel.

Je geeft je als team op. Een team bestaat uit 10 personen. Deze personen zijn verdeeld in een aantal onderdelen.
o Kanoën 2 personen
o Roeien 4 personen
o Zeilen 2 personen
o Windsurfen 2 personen

Op de Nieuwe Meer en de Bosbaan in Amsterdam worden de wedstrijden gevaren. Aan het eind van de dag komt er een school als winnaar uit. Deze krijgt natuurlijk een prijs! Iedere school strijdt mee om de "sportiefste school van Nederland" award. Hoe hoger je eindigt hoe meer punten je krijgt.

Op de dag zelf zullen er naast deze vier watersporten ook nog andere activiteiten gegeven worden. Er wordt onder andere een clinic gegeven door een Nederlandse Topper en je kan kennis maken met allerlei andere watersporten.

In tegenstelling tot de andere sporten is de inschrijving van het watersport gedeelte nog open tot 1 april. Ga nu dus snel naar je gymleraar om jullie school in te schrijven voor deze dag! Voor meer informatie kan je naar www.schoolensport.nl / www.missionolympic.nl gaan.

Voor specifieke informatie kan je contact opnemen met Christoffel van Hees (christoffel.vanhees@watersportverbond.nl of 030-6566583).

www.missionolympic.nl christoffel.vanhees@watersportverbond.nl www.schoolensport.nl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl