Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 maart 2004


Onderwerp: vechtpartij en steekpartij.


De Apeldoornse politie heeft gisterenavond de handen vol gehad aan een vechtpartij èn even later een steekpartij. De verdachte van de steekpartij, een 18-jarige Apeldoorner is aangehouden en wordt verhoord.


De politie kreeg rond 19.15 uur een melding, dat er een vechtpartij gaande was bij een horecagelegenheid in de binnenstad. Bij de komst van de agenten waren op straat zo'n 50 jongeren met elkaar aan het bakkeleien. Er werd op dat moment niet gevochten, maar door het geschreeuw en geduw was het in eerste instantie niet duidelijk wie er bij het incident betrokken waren. De agenten hebben de jongeren weten te kalmeren en kregen vervolgens een redelijk beeld van het gebeurde.


Tussen de jongeren bevond zich een 21-jarige Arnhemmer die aan zijn gezicht gewond was. De jongeman werd voor eerste hulp en een verklaring meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek, dat zijn verwonding onder meer een snee aan z'n lip dusdanig waren, dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht.


Enige tijd later meldden zich enkele jongeren aan het politiebureau die aangifte wilden doen van mishandeling en betrokken zouden zijn bij de hierboven gemelde vechtpartij. Op dat moment kwam een melding van een steekpartij bij de politie binnen en werd met betrokkenen afgesproken, dat zij binnenkort benaderd worden voor de aangifte.


Vervolgens rukte de politie uit naar de Hoofdstraat in de buurt van de Hofstraat, waar geen slachtoffer werd aangetroffen. Wèl meldde zich een 27-jarige Apeldoorner bij de agenten, die aangaf, dat hij betrokken was geweest bij een steekpartij. Hij werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politie-bureau, waar bleek, dat het hem enkel om onderdak te doen was. Inmiddels had een agent het 16-jarige slachtoffer uit Vaassen gevonden. Hij bleek verderop bij een kledingzaak te zijn opgevangen en was aan zijn been gewond.


Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht en kon vervolgens op het politie-bureau aangifte doen. De politie had intussen de identiteit van de vermoedelijke verdachte vastgesteld en toen deze jongeman, een 18-jarige Apeldoorner even later op het politiebureau verscheen om aangifte te doen werd hij aangehouden. Hij is ingesloten en de politie stelt een verder onderzoek in naar beide incidenten.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --