Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 maart 2004

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt na controle onder invloed van alcohol

Almelo

Op vrijdag 5 maart omstreeks 05.10 uur wordt op de Burgemeester Raveslootsingel een automobilist gecontroleerd. Er wordt bij de man, een 28-jarige uit Goor, alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,33 o/oo. Wegens recidive wordt zijn rijbewijs ingenomen en een dagvaarding uitgereikt. (bps: 04-027552)

Verkeersongeval met letsel

Twee fietsers komen met de sturen tegen elkaar waardoor beiden komen te vallen

Almelo

Op donderdag 4 maart omstreeks 15.39 uur fietst een 10-jarige jongen uit Almelo op de Sluiskade Zuidzijde. Hij heeft een zware tas bij zich waardoor hij nogal slingert. Op het moment dat hij wordt ingehaald door een 15-jarige Almeloër op de fiets komen beiden met het stuur tegen elkaar waardoor beiden komen te vallen. De 10-jarige valt op zijn knie en wordt met pijnklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-027330)

Hennepkwekerijen geruimd

Op meerdere locaties is een inval gedaan wegens vermoedens van een aanwezige hennepkwekerij

Almelo

De politie doet op donderdag 4 maart op drie adressen een inval in verband met een onderzoek naar een hennepkwekerij. In een woning aan de Jan Steenstraat treft zij een kwekerij aan met 100 planten. Tevens wordt de stroom buiten de meter om afgenomen. De 38 bewoner is aangehouden en kon na verhoor weer gaan. De goederen zijn in beslaggenomen en vernietigd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-027328) In een woning aan de Lepelaar treft de politie geen kwekerij aan, wel een doos met daarin 53 stekjes. Deze zijn in beslag genomen ter vernietiging. Wegens recidive is de bewoner, een 45-jarige man aangehouden en gehoord. Met een dagvaarding heeft hij het bureau weer verlaten. (bps: 04-027297) In een woning aan de Talmahof is de parketpolitie in de woning om een persoon te zoeken die aangehouden moest worden. Zij treffen deze persoon niet aan. Wel zien zij tijdens het zoeken een hennepkwekerij op de zolder. De politie wordt er bij gehaald die daarop geen hennep maar wel apparatuur voor een kwekerij aan. De goederen zijn in beslag genomen ter vernietiging. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-027222)

Verkeerscontroles

Op diverse locaties zijn verkeerscontroles gehouden

Noordwest-Twente

Op donderdag 4 maart zijn op meerdere locaties binnen het district Noordwest-Twente verkeerscontroles gehouden. In Almelo is op de Ootmarsumsestraat en Bornsestraat gecontroleerd: 250 auto's gecontroleerd waarvan 15x PV voor autogordel; 25 brom cq snorfietsen gecontroleerd waarvan 10x PV constructiesnelheid/helm 50 fietsers gecontroleerd waarvan 14x PV wegens onjuiste of geen verlichting (bps: 04-027473)
Op de Brugstraat is gecontroleerd bij de verkeerslichten. Daarbij is 3x PV opgemaakt voor het negeren van het rode licht en 15x PV autogordel. (bps: 04-027076)

In Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveense Wijk is een bromfietscontrole gehouden. Daarbij is 11x PV opgemaakt.

In Rijssen en Nijverdal zijn tijdens een snelheidscontrole van twee automobilisten hun rijbewijs ingenomen. Een 21-jarige Rijssenaar kleefde met zijn auto achter een voorligger, haalde 2x in bij een doorgetrokken streep en reed met een snelheid van 141 km/u. Een 20-jarige reed vanaf de rotonde Zuna het nieuwe industrieterrein op en bereikte een snelheid van 110 km/u, trok met spinnende banden op en had nog een voorwaardelijke ontzegging van zijn rijbewijs.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --