Gemeente Leiden

Start voorjaarsactie Fonds Wijkinitiatieven

Publicatiedatum: 5 maart 2004

Wilt u een groene, schone en opgeruimde straat of buurt? Of goed onderhouden speelplekken? Dien een plan in en maak aanspraak op het Fonds Wijkinitiatieven.

MILIEU EN BEHEER Help mee om Leiden mooier te maken. Hoe? Door een beroep te doen op het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente. Dit fonds is opgericht voor bewoners(organisaties), ondernemers en scholen die actief willen meedenken en meewerken aan een mooier Leiden. Jaarlijks is een budget beschikbaar voor acties om de buurt groener te maken, voor schoonmaakacties en om speeltoestellen en speelplekken op te knappen.

Wie kan meedoen?

Alle bewoners, scholen en ondernemers in de gemeente Leiden kunnen een plan indienen.

Aan welke voorwaarden moet een goed plan voldoen?
* Het plan moet ten goede komen aan het milieu in uw eigen straat of buurt.

* Naast het bedenken van het plan, helpt u het ook mee uitvoeren.
* Het plan wordt door zoveel mogelijk mensen uit de buurt gesteund.
* Een plan waar mensen ook op de lange termijn wat aan hebben, weegt zwaarder dan een eenmalige actie.

Hoe kunt u een beroep op het fonds doen?

Maak samen met uw buurtvereniging, bedrijf of school een plan voor: (meer) groen in de wijk, een opgeruimde buurt of voor het schoonmaken en opknappen van speeltoestellen of speelplaatsen. Dien dit plan in bij de gemeente Leiden. De beste plannen op het gebied van schoonmaken worden beloond met de 'Leiden Ruimt Op!'- prijs.

Hoe kunt u uw plan indienen?

Bel mevrouw P. van Polanen op telefoonnummer (071) 516 76 02 en vraag om het aanmeldingsformulier Fonds Wijkinitiatieven. U kunt dit formulier ook zelf ophalen bij de balies van het stadhuis, van het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72 en van de dienst Milieu en Beheer aan de Admiraal Banckertweg 15. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.leiden.nl/woonomgeving.

Tot en met vrijdag 28 maart kunt u uw initiatieven indienen. Stuur het formulier voor deze datum naar: gemeente Leiden, Stadsbouwhuis/Wijkbeheer, ter attentie van mevrouw P. van Polanen, postbus 9100, 2300 PC Leiden.

U kunt het formulier ook zelf inleveren bij de balies van het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72 en de dienst Milieu en Beheer aan de Admiraal Banckertweg 15. Binnen een maand na sluitingsdatum krijgt u schriftelijk bericht of uw plan wordt gehonoreerd.

Deze pagina is gewijzigd op 4-03-2004