Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 maart 2004


Fietsers gewond door aanrijding


Twee Apeldoornse fietsers zijn donderdagavond op de Kayersdijk gewond geraakt door een aanrijding met een 30-jarige Apeldoornse automobiliste. De vrouw reed rond 22.30 uur vanaf de Abraham Kuyperstraat de Kayersdijk op en zag hierbij de 29-jarige man en 27-jarige vrouw over het hoofd. De automobiliste raakte de fietser die op zijn beurt tegen de vrouw aanviel. De man is opgenomen in het ziekenhuis met een schedelbasisfractuur terwijl de vrouw een hersenschudding opliep.


Auto botst tegen vangrail


De auto van een 21-jarige man uit Alkmaar vloog donderdagavond op de A1 ter hoogte van Apeldoorn-Zuid na aanrijding tegen de vangral. De man reed omstreeks 23.50 uurmet auto en aanhanger naar huis en doordat de aanhanger begon te slingeren verloor de man de macht over het stuur en botste vervolgens tegen de vangrail aan. Door de klap van de aanrijding schoot de aanhanger los. De Alkmaar klaagde over pijn aan nek en knie en werd met een ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd.


Dieven bezoeken vakantiewoningen


Een aantal inbrekers heeft donderdagavond twee vakantiewoningen in Uddel bezocht. De daders kwamen in beide gevallen via een raam de woning binnen. Uit één woning verdwenen onder meer een portemonnee met geld en bankpasjeses. Uit de andere woning werden eveneens een portemonnee met inhoud, bankpasjes, parkeer- en ziekenfondskaart en een spaarpas meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Brand


Een 47-jarige bewoonster van Spatie aan de Deventerstraat heeft donderdagavond rond 18.00, in verwarde toestand uur brand gesticht in haar aanleunappartement. De vrouw stak de gordijnen in brand waarna kozijnen en plafond in brand vlogen. Een verpleegster begon de brand te blussen waarna de uitgerukte brandweer het blussen afrondde. In overleg met een arts van Spatie werd de vrouw overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.


Bromfietsen gecontroleerd


De politie heeft donderdag op twee plaatsen een bromfietscontrole gehouden. Een 19-jarige Apeldoorner werd rond 15.45 uur op de Gildenlaan aangehouden. Zijn bromfiets had te veel vermogen, produceerde te veel geluid, de achterverlichting was afgebroken, de bedrading hing los en de standaard sleurde over de grond. Zijn tweewieler staat nu voor technisch onderzoek aan het politiebureau. Ook aan de Landdrostlaan werd gecontroleerd. Zo overschreden 24 bromfietsen de snelheid, droegen twee bestuurders geen helm en hadden drie bestuurders geen bromfietscertificaat bij zich.


Politie deelt 64 bekeuringen uit


De politie heeft donderdag bij twee snelheidscontroles in totaal 64 bekeuringen uitgereikt aan bestuurders van motorvoertuigen die de maximumsnelheid overtraden. Ruim 600 bestuurders passeerden op de Gildenlaan de controle. Van hen reden er 32 sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 79 km. Ook op de Zuphtenstraat werd gecontroleerd. Van de 1352 bestuurders reden er ook hier 32 sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid was hier 72 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --