Tom Coronel

Nog 23 dagen tot de volgende race van Tom Coronel: 28 maart 2004: FIA GT Monza.
---

5 Maart 2004: Tom Coronel eerste rijder bij Lister team

Het Lister team heeft vandaag op Monza bekend gemaakt dat Tom Coronel dit jaar als eerste rijder is gecontracteerd. Coronel zal zowel het FIA GT als het LMES programma leiden. Daarnaast rijdt Tom natuurlijk ook de 24 uurs race van Le Mans, waarvoor hij al eerder een overeenkomst had met Lister. In de FIA GT series zal Tom in de nr.14 Lister Storm GT vergezeld worden door de Engelse gentleman races Paul Knapfield. De nr.15 Storm GT zal worden bestuurd door Patrick Pearce (geen familie van Laurence) en Toto Wolff. In de LMES zal Tom de Storm LMP900 delen met Nathan Kinch.

Dit weekend vindt op het circuit van Monza de perspresentatie van alle kampioenschappen van het LG Eurosport Superracing weekend plaats. Tegelijkertijd wordt er volop getest en Tom heeft er al anderhalve dag opzitten in de Storm GT. Het Lister team was meteen vol lof over Tom. "Hij heeft zijn professionaliteit en snelheid meer dan eens bewezen. Op oude banden wist hij de kwalificatietijd van Jamie uit 2003 hier te evenaren. Er zat toen weliswaar 40 kilo balastgewicht in de auto, maar belangrijker is dat we gisteren alleen de drie BMW Ferrari's voor ons moesten dulden", aldus Laurence Pearce. Vanmorgen ging het zelfs nog beter. Tom zette de snelste tijd neer. "Het ging echt super. De Storm is gewoon nog steeds een beregoede auto. Ik heb een tijd neergezet van
1m44.1, wat tot nu toe het snelst is van de twee testdagen", zo verklaarde Tom.

De overeenkomst tussen Coronel en Lister werd verstevigd nadat Jamie Campbell-Walter besloot om in de Amerikaanse racerij een nieuwe uitdaging te zoeken. "Laurence belde me een paar dagen geleden of ik nog beschikbaar was. Dat was het geval en ik kon gelijk naar Estoril om te testen. Helaas liep dat niet volgens plan omdat de trucks vaststonden in de zware sneeuwbuien in Noord Spanje. Hierdoor besloot het team om rechtsomkeert te maken en naar Monza te gaan", aldus Tom die vanavond weer in het vliegtuig stapt om morgenvroeg verslag te doen bij de Grand Prix van Australië. Volgende week zal Coronel op het circuit van Donington testen met de Lister Storm LMP die tijdens de 24 uurs race van Le Mans en de LMES ingezet gaat worden.