Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaakclub Groningen sluit overeenkomst met Hotels.nl

Schaakclub Groningen heeft met directe ingang een hoofdsponsor voor de rest van het seizoen aangetrokken: Hotels.nl.

Hotels.nl stelt Schaakclub Groningen financieel in staat het seizoen met de huidige, deels professionele, bezetting af te maken. Schaakclub Groningen staat momenteel bovenaan in de 1e klasse A van de KNSB-competitie. Bij promotie naar de Meesterklasse sponsort Hotels.nl Groningen 1 gedurende het hele seizoen 2004-2005. Met het geboden budget gaat Schaakclub Groningen belangrijke versterkingen van het 1e team tot stand brengen.

De overeenkomst werd 4 maart j.l. in Café De Bres getekend door Kees Eldering, directeur van Hotels.nl en Joop Houtman en Ferry Ruigendijk, voorzitter en penningmeester van Schaakclub Groningen.

Schaakclub Groningen wil met de huidige groep Groningse topspelers ook komend seizoen verder gaan. Momenteel maken Sergej Tiviakov (GM), Joris Brenninkmeijer, Yge Visser, Gert Ligterink, Erik Hoeksema (allen IM) en Tea Lanchava (WGM) deel uit van het 1e team van Schaakclub Groningen. Verder spelen in het 1e team enkele jeugdtalenten, onder wie Daan Brandenburg. Het is de bedoeling voor komend seizoen nog enkele sterke titelhouders aan te trekken om de kans op sportieve successen verder te vergroten.

Schaakclub Groningen vindt het belangrijk om de band tussen de topspelers en de talentvolle jeugd verder uit te bouwen. Door de juiste trainingsfaciliteiten te bieden, kan de talentvolle jeugd optimaal profiteren van de kennis en ervaring van de topspelers. Verder wordt ernaar gestreefd ook het clubleven te laten delen in de sportieve stap naar voren.


---

Ken uw (schaak)recht

Wat te doen met een niet noterende tegenstander? En hoe te handelen als de klok valt? En wat is nu precies de bevoegdheid van de scheidsrechter? Op de site van de Zoetermeerse Schaakvereniging Botwinnik staat een vrij uitgebreide rubriek 'schaakrecht'.

De rubriek bestaat momenteel uit twee onderdelen:
1. Artikelen over schaakrecht die tot stand komen op basis van gebeurtenissen in recente schaakpartijen op allerlei niveaus.
2. De schaakrechtsvraag van de maand, die eveneens op de actualiteit is geënt. Voor de beantwoording van de vraag wordt sterk rekening gehouden met de antwoorden, oplossingen, meningen van degenen die reageren.

Doe er uw voordeel mee!

---

NK schaken 2004 voor visueel gehandicapten van start

In de weekenden van vrijdag 27 tot zondag 29 februari (ronde 1 t/m 4),en van vrijdag 19 tot zondag 21 november 2004 (ronde 5 t/m 7) wordt in Nunspeet het NK schaken voor visueel gehandicapten gehouden.

Na vier ronden gaat het kwartet Pieter Couwenberg, Peter Smit, Jan Boer en Martien Boerefijn met 3 punten aan kop.

Alle uitslagen plus de partijen uit de eerste vier ronden vindt u hier.

---