1e persbericht van vrijdag 5 maart 2004

Eindhoven 05-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man opgepakt voor mishandeling

Een 19-jarige man uit Eindhoven is vrijdagochtend rond 2.00 uur aangehouden op het Stratumseind. Hij zou kort daarvoor in een café op het Stratumseind vier personeelsleden van de zaak hebben geslagen. Dat gebeurde nadat hij samen met drie anderen na sluitingstijd toch nog de zaak in wilde, maar door het personeel werd tegengehouden. De Eindhovenaar is na de vechtpartij door de politie op straat aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Een medeverdachte die ook geslagen zou hebben, is nog niet opgepakt.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Een 33-jarige man uit Eindhoven is donderdagavond rond 20.45 uur aangehouden omdat hij drugs bij zich had. Surveillerende agenten zagen dat de man op het Stationsplein iets aan een andere man gaf. Bij fouillering kwam een bolletje cocaïne tevoorschijn. De Eindhovenaar is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Op de Vestdijk is vrijdagochtend rond 3.00 uur een 41-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Tijdens een alcoholcontrole bleek dat de man teveel had gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 2,20, waarop zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Diefstal bestelbus met aanhanger

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Boutenslaan een gele Mercedes 208 D-X met het kenteken VF-HL-21 gestolen. De bestelbus was voorzien van een aanhangwagen.

Eindhoven: Taxichauffeur mishandeld

De politie heeft vrijdag om 0.40 uur op het Lodewijk Napoleonplein een 34-jarige Eindhovense en een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee hadden een 39-jarige taxichauffeur mishandeld. Ze waren in Eindhoven in de Vrijstraat ingestapt. De vrouw was flink onder invloed van drank. Ze werd tijdens de rit steeds agressiever naar de chauffeur. Deze vond dat de grens bereikt was, stopte, en verzocht de twee klanten uit te stappen. Er ontstond ruzie waarbij de taxichauffeur door de twee werd geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep een gebroken neus op en diverse kneuzingen. De man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De man en de vrouw zijn door de politie aangehouden en ingesloten.

Son: Sigaretten weggehaald

Bij een inbraak in een winkel aan de Heistraat is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buitgemaakt. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 3.45 uur. Een raam van de winkel werd geforceerd. Na de inbraak heeft een getuige vier mannen zien weglopen.

Geldrop: Computer ontvreemd

Vrijdagochtend rond 1.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Spaarpot. Daarbij is een computer met beeldscherm weggehaald. Een ruit aan de voorkant van het gebouw is ingeslagen.

Best: Inbraak in school

Bij een inbraak in een school aan de Van Lumeystraat zijn zes computers en een geluidsinstallatie weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Een raam van één van de lokalen is kapotgeslagen. Een nacht daarvoor is op dezelfde manier in dezelfde school ingebroken. Toen werden vier computers gestolen.

Beek en Donk: Ramkraak met auto

Bij een winkel aan de Koppelstraat is donderdagavond rond 23.15 uur een ramkraak gepleegd. Met een auto is een ruit van de zaak kapot gereden, waarna een laptop uit de winkel is meegenomen. Getuigen hebben gezien dat één man uit de zaak is gekomen en in de auto is gestapt. Die is vervolgens weggereden in de richting van Beek. Het gaat om een donkerkleurige Seat Ibiza.

Valkenswaard: Computers weggehaald

Donderdagavond rond 22.00 uur is ingebroken in een school aan de Stokerwei. Daarbij werden twee computers en twee beeldschermen weggehaald. Een raam van de school is opengebroken.

Valkenswaard: Inbraak tankstation

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een tankstation aan de Eindhovenseweg. De inbrekers hebben een gat in het dak gemaakt en zijn daardoor naar binnen gekomen. Ze hebben een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen.