Ingezonden persbericht


ZIJN HEILIGHEID RAEL KENT RAMSEY CLARK DE TITEL VAN HONORAIRE GIDS TOE

Persbericht van Raeliaanse Beweging - 5 maart, 2004

Volgend op de open brief van Ramsey Clark aan Kofi Annan, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft Zijne Heiligheid Rael, leider van de Raeliaanse Beweging, aan hem de titel van honoraire Gids toegekend.

In zijn opmerkelijke brief die aan www.iacenter.org/rc_un0104.htm verstuurd werd, neemt voormalige V.S. Minister van justitie Ramsey Clark een sterke positie tegen het gewelddadige en onwettige beleid van George W. Bush en zijn onwettige invasie en bezetting van Afghanistan en Irak, die tenminste 40.000 weerloze mensen in Irak doodde en vergelijkt hij Bush met Goering. Hij hekelt de accumulatie en de ontwikkeling van nieuwe nucleaire wapens door de V.S. terwijl zij andere landen het recht ontzeggen in de naam van het niet-proliferatieverdrag. Hij hekelt ook de overtredingen van de nucleaire ontwapeningsverdragen die ondertekend zijn door de Amerikaanse regering, evenals de dood van 567.000 Irakese kinderen tengevolge van de door de 12 jaar Verenigde Staten geleidde V.N. economische sancties tegen Irak.

Het is de eerste keer dat Zijn Heiligheid naar RAEL de titel van honoraire Gids toekent aan een voormalig lid van de V.S. regering. Hij kondigde aan:" Deze moedige brief toont aan wat een goede politieke leider kan zijn door het plaatsen van het belang van de mensheid en internationale gerechtigheid voor het nationale zelfzuchtige belang van zijn land. Dit is een voorschouwing van het soort van mensen die in de toekomst leiding zouden moeten geven aan een wereldregering die meer en meer nodig is om de mensheid van zelf-vernietiging te redden en die de Boodschap van de Elohim ons vraagt te creëren."

Voor een verzoek voor een vraaggesprek met Zijne Heiligheid kunt u contact opnemen via www.rael.org/press of netherlands@rael.org