Dienstenbond CNV

Verhuizing Aldipress van Amsterdam naar Duiven besproken 05-03-2004

Aldipress en de CNV Dienstenbond hebben de verhuizing van de vestiging Amsterdam naar Duiven aan de hand van het afgesproken Sociaal Beleidskader doorgesproken. De CNV Dienstenbond heeft er vertrouwen in dat Aldipress het SBK goed zal uitvoeren.

Begin oktober vorig jaar heeft Aldipress aangekondigd de vestiging Amsterdam eind 2005 te willen sluiten en de retouractiviteiten te willen verhuizen naar de vestiging Duiven. Inmiddels heeft Aldipress de ondernemingsraad ook om advies gevraagd. De OR is daar nu druk mee bezig. Eind vorig jaar heeft de CNV Dienstenbond aan Aldipress aangegeven behoefte te hebben aan een gesprek waarin we de voorgenomen verhuizing aan de hand van het Sociaal Beleidskader zouden doornemen, zodat we weten wat er op ons afkomt en om te kijken of het SBK nog aangepast moeten worden naar aanleiding van gewijzigde wetgeving in verband met nieuw kabinetsbeleid.

Afspraken toepassing SBK
Tijdens het gesprek op 3 maart zijn we in ieder geval tot de conclusie gekomen dat het SBK op dit moment niet hoeft te worden aangepast. In Den Haag is men nog volop bezig of en hoe wetgeving moet worden gewijzigd, maar wat het wordt is nog helemaal niet duidelijk. We hebben afgesproken dat zo gauw er wetgeving gaat veranderen die wel van belang is voor het SBK, we direct om de tafel gaan zitten om dit op te lossen.

Enkele punten
Vervolgens hebben we gesproken over de uitvoering van het SBK bij de verhuizing van de retouractiviteiten van Amsterdam naar Duiven. Een aantal zaken is duidelijk:

* Alle productiemedewerkers kunnen mee naar Duiven;
* Een aantal functies in de overhead vervalt en met deze collegas zal gezocht worden naar een oplossing in Utrecht of buiten Aldipress;

* Niemand wordt verplicht om mee te gaan naar Duiven gezien de (te) grote afstand. Meeverhuizen gebeurt op basis van vrijwilligheid;
* Aldipress zal zo snel mogelijk na het advies van de OR schriftelijk aan de betrokken medewerkers meedelen dat ze boventallig worden en daarmee kunnen zij aanspraak maken op de regeling in het SBK. Daarna worden intakegesprekken gehouden om te bespreken of u mee wilt naar Duiven of dat er gezocht gaat worden naar ander werk;

* Als u beslist niet mee te gaan naar Duiven, zal Aldipress u, met behulp van een outplacementbureau, helpen met het zoeken van ander werk. De termijnen uit het SBK zijn van toepassing en ook de aanvullingsregelingen bij het vinden van lager betaald werk zijn van toepassing.

Verantwoordelijkheid
De CNV Dienstenbond wil u er op wijzen dat het conform het SBK de verantwoordelijkheid van Aldipress is om u te helpen bij het zoeken van ander werk, maar u heeft daar natuurlijk ook zelf een verantwoordelijkheid in. Wij adviseren u verder voor uzelf te kiezen en indien u voor eind 2005 elders een andere goede baan kunt krijgen en niet mee wilt naar Duiven, er serieus over na te denken deze baan dan ook te accepteren. Mocht u twijfelen over de gevolgen en daar advies over willen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Vragen?
Natuurlijk is het wachten eerst nog op advies van de OR, maar het leek ons goed u hierover reeds te informeren. Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Jeroen Warnaar, tel: (055)5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl.