Dienstenbond CNV

CAO-overleg optiekbranche maakt vorderingen
05-03-2004

Afgelopen woensdag 3 maart 2004 is weer met werkgevers in de optiekbranche gesproken over de CAO. In een goede sfeer hebben bonden een reactie gegeven op de voorstellen van werkgevers. Zo is verder gepraat over de uitbreiding van het aantal uren per week van 35 naar 38, op vrijwillige basis (!).

Struikelblok is de verrekening van overwerkuren. Werkgevers willen dat doen in een periode van vier weken, zoals dat nu voor part-timers gebruikelijk is. CNV Dienstenbond heeft aangegeven dat dat een verslechtering is. Nu wordt dat voor full-timers gedaan in een verrekenperiode van een week. Dat willen wij eigenlijk ook wel zo houden.

Ook willen wij het aantal uren dat part-timers kunnen werken, maximeren. Anders kan de situatie ontstaan dat part-timers bij piekperioden maximaal ingezet gaan worden en dat daar geen overwerkvergoeding meer tegenover staat.

Kortom, wij zijn er nog niet. Laat uw ongeorganiseerde collega dat ook weten! En maak hem of haar dan direct attent op de voordelen van het lidmaatschap. Een goede CAO gaat ons allemaal aan!

Vragen?
Wilt u meer informatie of heeft u vragen neem dan contact op met bestuurder Fedde Monsma, tel: (023)5670615 of email: f.monsma@cnvdibo.nl.