Provincie Limburg

Provincie kapt bomen voor aanleg N293 Zuid in Roermond en Roerdalen De Provincie Limburg start volgende week met het rooien van bomen en

struiken in het beoogd tracé van de N293 Zuid (Oost Tangent Roermond). Het gaat om het gebied tussen de Heinsbergerweg in Roerdalen en de Keulsebaan in Roermond. In totaal worden nu 27 bomen gekapt en ruim
6500 m2 aan struikgewas gerooid. Het werk moet uiterlijk voor het nieuwe broedseizoen van de vogels klaar zijn.

Het rooien van de bomen en de struiken is noodzakelijk, omdat de Provincie verschillende kabels en leiding gaat verleggen in aanloop naar de uiteindelijke aanleg van de N293.

De drie Lindebomen bij het wegkruis nabij de kruising van de Heinsbergerweg met de Linderweg worden pas in het komende najaar gekapt. Deze drie bomen staan niet in de weg tijdens de werkzaamheden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de bomen te laten staan zodat er gedurende de zomerperiode nog van deze karakteristieke plek genoten kan worden.

De gemeente Roermond heeft de kapvergunning verleend onder de voorwaarde dat het verdwijnen van de natuur wordt gecompenseerd. Na de aanleg van de weg zullen dan ook nieuwe bomen in hetzelfde gebied gepland worden. De Provincie Limburg zorgt hiervoor.


5-3-2004 13:09