HOUT EN BOUWBOND CNV

Principe-akkoord CAO Natuursteenbedrijf 2004 -2005

Partijen betrokken bij de CAO voor het Natuursteenbedrijf - de Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven, FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV - hebben op 4 maart 2004 na vier onderhandelingsronden een principe-akkoord voor een nieuwe CAO afgesloten.

Het akkoord geldt voor één jaar. Werknemers krijgen een éénmalige uitkering van 225 euro bruto, die in september 2004 zal worden uitgekeerd. Deze éénmalige uitkering wordt gekoppeld aan een enquête onder werknemers over arbeidsomstandigheden en kwaliteitszorg. Ter compensatie van de gestegen ziektenkosten krijgen werknemers 50 euro betaald. Dit bedrag wordt eveneens uitgekeerd aan mensen met een VUT/ VP-uitkering en WAO-ers.

Verder geeft het akkoord een krachtige impuls aan de verbetering van de kwaliteitszorg in het Natuursteenbedrijf. Een werkgroep van partijen zal dit verder uitwerken.

Partijen hebben in het kader van de fiscale maatregelen gesproken over de reiskostenvergoedingen en nieuwe afspraken gemaakt over de hoogte van de bedragen.

Werknemers van 59 jaar en ouder krijgen de mogelijkheid om te werken in een vierdaagse werkweek. Verder hebben partijen afspraken gemaakt om het frequente kortdurende ziekteverzuim terug te dringen.