Politie Flevoland

Vermiste Maja weer terug

Almere / Utrecht 05-03-2004 - Het 14-jarige meisje, Maja Biro, is donderdagmiddag teruggevonden in Utrecht. Ze maakte een onverzorgde, vermoeide en timide indruk, maar was verder gezond. Maja was op 10 februari door haar ouders als vermist opgegeven. Ze was van huis weggelopen en had sindsdien niets meer van zich laten horen.

Almererulez.nl

De politie vreesde voor haar persoonlijk welzijn en heeft een onderzoek ingesteld naar haar mogelijke verblijfplaats. Ze had het sterke vermoeden dat het meisje in haar eerdere woonplaats Almere verbleef. Toen een eerste onderzoek geen resultaat opleverde, heeft de politie de hulp ingeroepen van de onder de Almeerse jeugd zeer populaire website Almererulez.nl. De oproep leverde ruim 50.000 hits, meer dan 180 reacties en 30 anonieme tips op.

Gevonden

Donderdagmiddag werd ze herkend aan de hand van de meldingen op internet. De politie trof haar na de melding aan op de Spaaklaan in Utrecht. Ze werd naar het politiebureau in Zeist gebracht waar ze werd herenigd met haar ouders.

Hulp

Waarom ze precies is weggelopen en hoe ze de afgelopen drie weken heeft doorgebracht, is nog niet bekend. De politie heeft Bureau Jeugdzorg ingeschakeld om haar te begeleiden.