Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 maart 2004

Verkrachting

Politie zoekt getuigen van verkrachting in Enschede

Enschede

Een 35-jarige vrouw uit Enschede deed 3 maart aangifte van verkrachting, die plaatsvond aan De Reulver in Enschede op dinsdagavond 24 februari omstreeks 20.45 uur. De vrouw had die avond een pand aan de Buurserstraat verlaten en liep vervolgens naar De Reulver, waar zij haar auto aan straat geparkeerd had. Toen zij bij haar auto aankwam en haar tas achter in de auto wilde leggen, werd zij van achteren door een haar onbekende man vastgegrepen en vervolgens verkracht. De dader is na de verkrachting weggerend. Van hem is bekend dat hij een blanke huidskleur heeft en die avond een blauw spijkerjasje en spijkerbroek droeg. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben voorbijgangers iets gezien of zijn ook andere vrouwen die avond lastig gevallen. De politie verzoekt hun dringend contact op te nemen. (bps: 04-025432)

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist heeft teveel alcohol gedronken en is niet in het bezit van een geldig rijbewijs

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen vrijdag 5 maart omstreeks 04.10 uur een auto al slingerend over de De Ruyterlaan in Enschede rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldeed. Een blaastest wees uit dat de bestuurder, een 29-jarige man uit Enschede, onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,08 promille. Op het bureau bleek tevens dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-027537)

Verkeerscontrole

40 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

Enschede

Op donderdag 4 maart werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Gecontroleerd werd van 10.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. In totaal werden 40 processen-verbaal opgemaakt te weten 33x wegens het niet dragen van een gordel, 6x wegens het negeren van de geslotenverklaring en 1x wegens het niet APK-gekeurd zijn van een voertuig. (bps: 04-027352)

Wegpiraat aangepakt

Politie vordert rijbewijs in van een 20-jarige automobilist uit Enschede die met meer dan 50 km per uur de maximum snelheid overtrad

Enschede

Donderdag 4 maart zagen surveillerende politieagenten een auto rijden op de Lonnekerbrugstraat in Enschede. De automobilist, een 20-jarige man uit Enschede, reed met 109 km per uur over de Lonnekerbrugstraat, daar waar een maximum snelheid van 50 km per uur geldt. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-027356)

Waarschuwing politie Dinkelland

Politie Dinkelland waarschuwt de burgers bij het in zee gaan met beveiligingsbedrijven

Dinkelland

Bij de politie Dinkelland zijn meerdere meldingen binnengekomen van burgers, die aangaven thuis door medewerkers van beveiligingsbedrijven te zijn gebeld. Deze bieden hun diensten aan en vermelden dat zij met de politie samenwerken. Van een samenwerking is echter geen sprake. De politie adviseert wel regelmatig beveiligingsbedrijven en hierbij gaat het dan met name om bedrijven die werken volgens de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze bedrijven staan vermeld op de site www.politiekeurmerk.nl.

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --