Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
5 maart 2004

ABP-directievoorzitter Neervens en milieuhoogleraar Cramer

Staatssecretaris benoemt twee nieuwe leden Raad van Toezicht UM

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft mevrouw prof. dr. J.M. Cramer en drs. J.W.E. Neervens benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht (UM) voor de periode 1 januari 2004 tot en met 31 december 2007. Zij zijn de opvolgers van mw. dr. R. Klop en prof. dr. J.Th.J. van den Berg van wie de benoemingstermijn per 1 januari is afgelopen.

Drs. Neervens is sinds 1994 voorzitter van de Directieraad van de Stichting Pensioenfonds ABP. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hogeschool Zuyd, algemeen bestuurslid van de Limburgse Werkgeversvereniging en commissaris bij de NS. Prof. dr. Cramer is als zelfstandig milieuadviseur gevestigd in Arnhem. Ze is tevens hoogleraar milieumanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en onder meer programmadirecteur bij het Nationaal Initiatief Duurzame Ontwikkeling (NIDO) op het terrein van duurzaam ondernemen in een internationale context.

De Raad van Toezicht van de UM bestaat uit vijf leden die door de staatssecretaris van OC&W worden benoemd. De Raad ziet toe op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de universiteit.
Na deze benoemingen is de Raad van Toezicht als volgt samengesteld: dr. J. Kremers, voormalig Commissaris der Koningin in de Provincie Limburg, mw. prof. dr. J.M. Cramer, hoogleraar Milieu-management en programmadirecteur bij het NIDO, mr. P.A.F.W. Elverding, voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke DSM N.V., mw. ir. J.A.I. Kromhout, projectdirecteur nieuwbouw Erasmus MC en voormalig lid van het College van Bestuur van de TUDelft, drs. J.W.E. Neervens, voorzitter
van de Directieraad ABP.