Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht ministerraad
5 maart 2004

BENOEMING VOORZITTER VROM-RAAD

De ministerraad heeft op voorstel van minister Dekker van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ingestemd met de benoeming van de heer drs. F.H. (Fred) van der Veen als voorzitter van de VROM-raad. Hij zal deze functie vervullen voor de resterende duur van de zittingsperiode van de raad (tot 1 januari 2005). De heer Van der Veen was tot 1 januari 2004 directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst. Hij volgt de heer mr. P.G.A. Noordanus op, die per 1 januari 2004 het interim voorzitterschap van de Raad van Bestuur van projectontwikkelaar AM BV heeft aanvaard.

De voorzitter van de VROM-raad zal in het bijzonder aandacht schenken aan de procedure tot het aantrekken van een nieuwe voorzitter en nieuwe leden per 1 januari 2005. Ook zal de voorzitter zich inzetten voor versterking van de effectiviteit van de kennisinfrastructuur in het kader van het Programma Andere Overheid. De adviesraden voor de rijksoverheid maken hiervan onderdeel uit.

De VROM-raad is één van de onafhankelijke adviesraden van de rijksoverheid. De raad adviseert regering en parlement over de strategische keuzes voor de (middel)lange termijn. De adviezen gaan in op de hoofdlijnen van het beleid gericht op een duurzame kwaliteit van de leefomgeving. RVD, 05.03.2004