Persberichten - 05/03

Regio 05-03-2004

Noordwijk Verkeersongeval Op donderdag 4 maart omstreeks 20.15 uur vond een verkeersongeval plaats op de kruising Golfweg/Hoogwakersbosstraat. Een 53-jarige automobilist uit Noordwijk reed over de Golfweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een voor hem van rechtskomende 16-jarige snorfietser plaatsgenoot. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser en een 15-jarige bijrijdster werden overgebracht naar het LUMC. De snorfietser liep een hoofdwond op.

Noordwijk Aanrijding Donderdag 4 maart rond 11.50 uur heeft op de kruising Wilgendam/Damlaan een aanrijding plaatsgevonden tusseneen 46-jarige vrouw uit Nieuw Vennep en een 75-0jarige vrouw uit Leiderdorp. De vrouw uit Nieuw Vennep reed op de Damlaan en gaf geen voorrang aan de Leiderdorpse die op de Wilgendam van rechts kwam. De Leiderdorpse is met onbekend letsel naar het Rijnlandziekenhuis gebracht. De vrouw uit Nieuw Vennep had letsel aan haar hand en diverse kneuzingen.

Hillegom Alcoholcontrole De politie heeft van donderdag 4 op vrijdag 5 maart een alcoholcontrole gehouden op de Beeklaan en op de Leidsestraat. Op de Beeklaan werd tussen 20.00 en 22.30 uur gecontroleerd. Er werden 439 blaastesten afgenomen. Er werden twee aanhoudingen verricht. Een van deze bestuurders had te veel gedronken, 415 ug/l. Van 24.00 tot 01.30 uur werd op de Leidsestraat gecontroleerd. Het totaal aantal blaastesten hier was 113. Vijf bestuurders werden aangehouden. Drie van hen hadden te veel gedronken. Van één van de bestuurders werd het rijbewijs ingevorder. De uitslag van zijn blaastest was 590 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Van een andere bestuurder werd een bloedproef afgenomen.

Hillegom Aanhouding na alcoholcontrole De politie heeft op vrijdag 5 maart omstreeks 02.00 uur een 54-jarige automobiliste uit Hillegom aangehouden voor het rijden onder in vloed van alcohol. Een surveillerende agent zag de bestuurster rijden over de Hoofdstraat en wilde de bestuurster staande houden voor een controle. De vrouw negeerde een stopteken en lichtseinen van de politie. Maar werd uiteindelijk in de nabij de Leembruggenstraat aangesproken. Bij de vrouw werd een alcohollucht geroken waarna er een blaastest werd afgenomen. De uitslag op het bureau was 695 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Voorschoten Babbeltruc Een 91-jarige man uit Voorschoten is op woensdagmiddag, 3 maart, slachtoffer van een babbeltruc geworden. Na een gesprek aan de deur, liet de 91-jarige man twee, voor hem onbekende, mannen binnen in zijn woning. Tijdens het gesprek in de woning heeft het slachtoffer zijn pincode aan de mannen gegeven. Een dag later bleek dat de man zijn pinpas en geld miste uit zijn portemonee. De politie doet onderzoek naar de diefstal.

Leiden Aanhouding na diefstal met bedreiging De politie heeft op donderdag 4 maart omstreeks 21.10 uur een 28-jarige man uit Rijnsburg aangehouden na een diefstal met bedreiging. Terwijl agenten surveilleerden op de Boommarkt kregen zij een melding dat er een overval op een winkel op de Haarlemmerstraat had plaatsgevonden. De agenten hebben direct de omgeving afgezocht en zagen nabij de Blauwpoortsbrug een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie ging de verdachte er direct vandoor over de Beestenmarkt in de richting van de Morsstraat. Na een achtervolging werd de Rijnsburger aangehouden. De verdachte had kort hiervoor een medewerkster van de winkel bedreigd met een steekvoorwerp en vervolgens een greep in de kassa gedaan. De medewerkster heeft nadat de man de winkel uitging direct de polite gebeld. De verdachte is in verzekeringgesteld. De politie stelt een nader onderzoek.

Leiden Verkeersongeval Gisterenochtend, 4 maart rond 11.00 uur, is een 45-jarige vrouw gewond geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt Willem de Zwijgerlaan/Gooimeerlaan/Koningstraat. Een 23-jarige automobilist uit Leiden reed over de Willem de Zwijgerlaan, in de richting van de Gooimeerlan. Voor hem, in dezelfde richting, reed de 45-jarige vrouw in haar auto. De vrouw remde voor een oranje verkeerslicht op de kruising. De 23-jarige man kon echter zijn auto niet op tijd tot stilstand te brengen, waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw is met nekletsel naar het Rijnlandziekenhuis gebracht.

Leiderdorp Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft op donderdag 4 maart in de middag een professionele hennepkwekerij in een loods en woning aan de Hoofdstraat aangetroffen en ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de loods op de begane grond werden ruim 900 planten aangetroffen. Op de zolder van de loods nog eens 400 planten en op de zolderetage van de woning ruim 1300 planten. De planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Leiderdorp e.o. Hoge rekening voor werkzaamheden dak De politie waarschuwt bewoners, met name bejaarden, voor de werkpraktijken van een dakdekkersbedrijf van elders uit het land. Deze week kreeg de politie een melding van een familielid van een 82-jarige Leiderdorper dat er ongevraagd een dakdekkersbedrijf het dak van de woning wilde inspecteren. Het bedrijf zag mankementen en bood aan deze gelijk te verhelpen. De Leiderdorper moest enige tijd later een paar honderd euro betalen voor de werkzaamheden. De man die het geld niet thuis had, werd meegenomen naar een bank maar kende zijn pincode niet meer waardoor hij het geld niet kon geven. De politie waarschuwt voor dergelijke ongevraagde werkzaamheden, waarvoor grote bedragen worden gevraagd.

Bergambacht Snelheidscontrole De politie heeft donderdag 4 maart een snelheidscontrole gehouden op de Fransekade en de IJsseldijk-West. Op de Fransekade zijn vier snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/uur. Op de IJsseldijk-West werden zes snelheidsovertreders staande gehouden. Hier was de hoogstgemeten snelheid 86 km/uur. De overtreders zijn direct staande gehouden zodat ze meteen met hun te hoge snelheid en een bekeuring geconfronteerd konden worden.

Schoonhoven Snelheidscontrole De politie heeft op donderdag 4 maart op snelheid gecontroleerd op de C.G. Roosweg. De maximum toegestane snelheid is hier 80 km/uur. De hoogs gemeten snelheid was 100 km/uur. In totaal zijn 10 snelheidsovertreders op de bon gegaan.

Stolwijk Snelheidscontrole De politie heeft op donderdag 4 maart op snelheid gecontroleerd op de Schoonhovenseweg. De maximum toegestane snelheid is hier 80 km/uur. De hoogs gemeten snelheid was 98 km/uur. In totaal zijn 8 snelheidsovertreders op de bon gegaan.