Gemeente Dordrecht


Wethouder Spigt nieuwe voorzitter VNG-commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Wethouder J.W. Spigt van Dordrecht (Cultuur, Sociale Zaken en Welzijn) is onlangs benoemd tot voorzitter van de VNG-commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tot waarnemend lid van het algemeen bestuur van de VNG. Hij neemt de voorzittershamer over van de heer T.P.J. Bruinsma, burgemeester van Vlaardingen.

De commissie toetst wetsvoorstellen en beleidswijzigingen op effecten voor gemeenten en brengt hierover advies uit aan de betreffende bewindspersonen. Namens alle 483 gemeenten nemen de commissieleden actief deel aan onderhandelingen met bestuurders en politici op landelijk niveau en belangenorganisaties. Ook adviseert de commissie het algemeen bestuur en de directieraad van de VNG over actuele vraagstukken die in gemeenten aan de orde zijn.

De toekomst van de sociale werkvoorziening, de effecten van de invoering van de Wet Werk en Bijstand, armoedebeleid en arbeidsmarktbeleid zijn onderwerpen die momenteel op de agenda van de commissi! e staan. "Voor Dordrecht is h et goed dat we dicht op het vuur zitten en er rechtstreeks contact is met bewindslieden", aldus wethouder Spigt.