Dienstenbond CNV

CAO-eindbod FloraHolland massaal afgewezen
05-03-2004

De afgelopen twee weken hebben gezamenlijke bonden in alle vijf de vestigingen ledenvergaderingen gehouden om het eindbod voor de CAO 2003 - 2004 van de directie van FloraHolland te bespreken. Een aantal zaken vielen daarbij op: Het waren druk bezochte bijeenkomsten; veel leden, maar ook niet-leden waren aanwezig; er was een grote betrokkenheid bij de CAO.

Tijdens deze ledenvergaderingen konden leden hun stem uitbrengen over dit eindbod. Tenslotte hebben de leden het laatste woord. De uitslag van de stemming bij alle vestigingen over het CAO-eindbod van de directie is dat bijna iedereen hier tegen is.

Inzet
De inzet van de bonden (op de hoofdlijnen) voor een fatsoenlijke CAO FloraHolland wordt als zeer realistisch gezien:
-De prijscompensatie over 2003 structureel.
-De prijscompensatie over 2004 (eenmalig vanwege het centraal akkoord).

-Extra periodiek voor mensen die een aantal jaren op de maximum salarisschaal staan.

-Huidige systematiek van periodieken handhaven.
-Handen af van het ziekengeld, zolang dat niet verplicht is.
-Integratie van ORT-meer/overwerk pas als er inhoudelijk overeenstemming is, dus naar 2005.

-Min-uren kwijtschelden aan het einde van het jaar, op een beperkt aantal na.

Als bonden hebben wij de directie van FloraHolland de uitslag medegedeeld en verzocht met een veel beter CAO-aanbod te komen dat de verlangens van de bonden (u dus) dekt. Wij zijn bereid alsnog een overlegronde met FloraHolland aan te gaan. Maar ook moet duidelijk zijn dat overleg zijn grenzen kent. De hoge opkomst op de ledenbijeenkomsten toont aan dat leden en medewerkers een grote betrokkenheid hebben bij de CAO FloraHolland.

Handtekeningen
Om uw eisen kracht bij te zetten willen wij als extra stap een handtekeningenactie houden. Kaderleden van zowel CNV Dienstenbond als FNV Bondgenoten vragen u om de CAO te steunen door uw handtekening op een CAO-petitie te plaatsen. Deze willen wij aan de directie van FloraHolland aanbieden.

En als een nieuw overleg en een handtekeningenactie geen uitkomst bieden, dan gaan wij met u spreken over verdergaande actie.

UW GOEDE INZET VERDIENT EEN GOEDE CAO FLORAHOLLAND!