Dienstenbond CNV

Informatiemiddag 'Trends in de Handel'
05-03-2004

Wat staat u in de komende jaren te wachten? Luister naar en discussieer mee wat de trends in de (detail)handel betekenen voor het werken in deze sector!

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft onlangs het 'Trendrapport 2004: inspelen op de zekerheid van onzekerheden' uitgebracht.

Het zijn onzekere tijden. De koopkracht staat zwaar onder druk en dat is vooral merkbaar in de (detail)handel. En de pijn is nog lang niet voorbij. Omzet en marges slinken evenals het aantal vacatures. Door te snijden in de (personeels)kosten proberen ondernemers de schade te beperken.

Los van de slechte economie zijn ook allerlei andere veranderingen in de handel zichtbaar. Buitenlandse ketens en discounters veroveren ten koste van bestaande partijen marktaandeel. De technologie zorgt voor andere wegen om de consument te bedienen. Zowel binnen als buiten de winkel. Functies verdwijnen of worden uitbesteed. Opleiding, bij- en herscholing zijn hard nodig.

Het Trendrapport 2004 gaat op het bovenstaande in.

Prof. drs. J. de Jong, plaatsvervangend algemeen secretaris van het HBD en één van de samenstellers van het Trendrapport 2004, wil graag met u over de trends in de handel van gedachten wisselen. Allereerst zal hij u aan de hand van een presentatie over de waar te nemen trends informeren, waarna aan de hand van stellingen de discussie kan plaatsvinden.

Wij nodigen u van harte uit om aan deze interessante informatiemiddag deel te nemen die plaatsvindt op:

vrijdag 16 april 2004
om 13.30 uur
CNV Dienstenbond
te Hoofddorp

U kunt zich inschrijven voor deze informatiemiddag via het reactieformulier (*). Te zijner tijd ontvangt u dan van ons het programma, routebeschrijving en dergelijke.
Ook ongeorganiseerde collega's zijn welkom. Dus aarzel niet en schrijf u nu in!