Gemeente Heerlen

Antoine Gresel nieuwe burgemeester van Heerlen

Vandaag, vrijdag 5 maart, heeft de ministerraad ingestemd met de voordracht voor de benoeming van de heer mr. A.M.G. Gresel tot burgemeester van de gemeente Heerlen. Op 16 maart is er om 17.00 uur een buitengewone raadsvergadering waarin de heer Gresel als burgemeester van Heerlen geïnstalleerd wordt.

De heer Gresel (50 jaar) is lid van het CDA. Hij is sinds 1997 burgemeester van Dronten. In de periode 1989-1994 was hij burgemeester van Nistelrode en van 1994 tot 1997 burgemeester van Sint Anthonis.De heer Gresel volgt de heer drs. A.B. Sakkers (VVD) op die per 1 september 2003 is benoemd tot burgemeester van Eindhoven.

Hub Savelsbergh, vice-voorzitter van het presidium van de gemeenteraad, is blij dat Heerlen nu een nieuwe burgemeester heeft. "Ik hoop dat hij voor de stad een goede uitstraling heeft, zowel voor de burgers als voor iedereen daarbuiten. Verder hoop ik dat hij een aanwinst zal zijn voor Parkstad Limburg." Loco-burgemeester Frans Hol voegt toe dat hij hoopt dat de nieuwe burgemeester, Heerlen op de kaart weet te zetten in de richting van Maastricht, Den Haag en Brussel.

Noot voor de pers:
Aanstaande maandag ontvangt u nadere informatie omtrent de installatie van dhr. Gresel.

Gemeente Heerlen, 5 maart 2004
Afdeling Communicatie

Francine Pelzers, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --