Politie Zaanstreek-waterland


16:13 04-MRT-04
LOC: KROMMENIE, HEILIGEWEG

Winkeldieven aangehouden

Een 22-jarige man uit Zaandam, een 40 en een 18-jarige vrouw, beiden uit Wormerveer, werden door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. Personeel van een drogisterij zag het drietal enige goederen wegnemen, waarna zij in een auto stapten. Het kenteken werd genoteerd en de politie gewaarschuwd. Die trof de auto met het drietal later in Wormerveer aan. De gestolen goederen lagen op de achterbank van de auto. Tevens troffen de agenten daar boodschappen uit een supermarkt aan zonder kassabon. Onderzocht wordt of deze ook van diefstal afkomstig zijn. In de auto vond de politie verder nog een aantal schroevendraaiers, tangetjes en zaagjes aan. Mogelijk dat deze gereedschappen bij diefstallen werden gebruikt. Daarom werden deze in beslaggenomen. De verdachten werden ingesloten.

21:52 04-MRT-04
LOC: ZAANDIJK, MORGENSTARSTRAAT

Woninginbreker laat puinhoop achter

Een inbreker liet in een flatwoning een grote puinhoop achter, omdat deze alles in de woning overhoop had gehaald. Door de chaos kon de bewoonster nog niet zeggen wat er precies was gestolen. In ieder geval mist zij wat geld en een kistje met papieren. De inbraak werd gisterenavond gepleegd tussen halfzeven en tien uur. Men kwam de woning binnen door de glaslatten van een ruit in de voordeur te verwijderen en het glas uit te nemen.

05:51 05-MRT-04
LOC: ZAANDAM, KONINGSGEELSTRAAT

Veel braakschade bij inbraak in zwembad

Bij een inbraak in een zwembad werden diverse ruiten vernield en binnendeuren op grove wijze opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets werd gestolen. De inbrekers werden door een getuige overlopen, maar wisten te vluchten. Het gaat om twee blanke jongens van ongeveer 16 jaar, en 1.80 m lang. Eén van de jongens had kort donker haar, de ander droeg een soort narrenmuts met twee hangende punten aan de zijkant. De jongens droegen donkere kleding en verdwenen in de richting van de Bergblauwstraat. Eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Hoornse Veld via 0900-8844

12:52 05-MRT-04
LOC: ASSENDELFT, GENIEWEG

Hennepkwekerij en gestolen hoogwerker

In een bedrijvenloods werden door de politie een hennepkwekerij en een als gestolen gesignaleerde hoogwerker aangetroffen. Er werden 405 planten aangetroffen in een redelijk professionele plantage. De benodigde stroom werd buiten de meter om verkregen. De 40-jarige eigenaar van de loods werd ter plaatse aangehouden. Hij verklaarde het deel van de loods, waar de kwekerij zich bevond, te hebben verhuurd en niets van de illegale activiteiten daarin af te weten. Ook van de diefstal van de hoogwerker verklaarde hij niets te weten. Hij zou deze te goeder trouw hebben gekocht. Onderzocht wordt of de verdachte betrokken is bij de strafbare feiten.
De politie nam polshoogte in de loods na binnengekomen informatie, dat er iets niet in orde zou zijn. De aangetroffen planten en de apparatuur werden vernietigd.

EINDE


---- --