BANK OF AMERICA

Bank of America geïnformeerd over Parmalat onderzoek

CHARLOTTE, Noord Carolina, V.S.A., March 4/PRNewswire/ --

De Italiaanse autoriteiten hebben Bank of America vandaag op de hoogte gebracht van een onderzoek dat wordt verricht naar de activiteiten van het bedrijf en bepaalde voormalige of huidige werknemers in Milaan in verband met Parmalat Finanziera SpA. Bank of America heeft via bepaalde dochterondernemingen financieel advies geleverd aan Parmalat en daarmee verbonden entiteiten.

Op 8 januari 2004 identificeerden de Italiaanse autoriteiten Luca Sala, een oud-werknemer, als voorwerp van het onderzoek. Vandaag brachten de Italiaanse autoriteiten de onderneming ervan op de hoogte dat drie andere werknemers van het kantoor in Milaan worden onderzocht. Twee van de drie werknemers dienden vandaag hun ontslag in.

Bank of America heeft informatie ter beschikking gesteld van verschillende overheidsinstellingen zoals de SEC en de Italiaanse autoriteiten, en blijft meewerken aan het onderzoek. Het bedrijf is thans niet in staat om de eventuele uitkomst, timing of impact te bepalen van het onderzoek of aangelegenheden betreffende Parmalat.

Bank of America is een van de grootste financiële instellingen ter wereld. De bank bedient privé-klanten, kleine bedrijven en grote ondernemingen en instellingen. De onderneming biedt een volledig product- en dienstenprogramma, van bankieren, investeringen en vermogensbeheer, tot producten en diensten voor financieel beheer en risicobeheersing. Het bedrijf biedt ongeëvenaard gebruiksgemak aan zijn klanten in de Verenigde Staten, waar 1 op 3 Amerikaanse huishoudens klant is bij Bank of America's 4.200 agentschappen, meer dan 13.100 geldautomaten en een bekroonde Internet site met meer dan zeven miljoen actieve on-line gebruikers. Bank of America wordt door de SBA (Small Business Association, de Amerikaanse vereniging van kleine ondernemingen) erkend als de beste kredietverlener in de Verenigde Staten. Het bedrijf bedient klanten in 150 landen en werkt met 94 percent van de US Fortune 500 ondernemingen en 76 percent van de Global Fortune 500. Bank of America is het zevende meest winstgevende bedrijf in de Verenigde Staten. Per 31 december 2003 had de bank activa t.b.v. USD 736 miljard, deposito's t.b.v. USD 414 miljard, en een beurswaarde van USD 115,9 miljard. Bank of America Corporation (ticker: BAC) staat genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Verdere informatie is verkrijgbaar op www.bankofamerica.com .

Source: Bank of America Corporation

Contact: Investeerders: Kevin Stitt, +1-704-386-5667; Media: Betsy Weinberger, +1-704-387-7376, of betsy.weinberger@bankofamerica.com, beide bij Bank of America - website: http://www.bankofamerica.com


05 mrt 04 15:32