Politie Zuid-Holland-Zuid

05/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-03-2004 - Persberichten District II

VALSE NAAM
LEERDAM- Een 21 jarige man uit Leerdam is aangehouden nadat hij een valse naam opgaf aan politieagenten. Dit gebeurde op donderdagmorgen, 4 maart 2004 in de Patrimoniumstraat. Tijdens een verkeerscontrole gaf de verdachte een valse naam op. Hij verklaarde dat hij schrok van de agenten en daarom een valse naam opgaf. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.
GORINCHEM- Een 18-jarige man uit Sliedrecht is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart over het Doctor Langeveldplein zonder geldig rijbewijs. De politie vroeg naar de naam van de man. Hij gaf de naam op van een overleden persoon. Toen de politie hier achter kwam, hield ze de man aan.

CONTROLE
DISTRICT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 18 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 11 keer wegens het niet dragen van de autogordel en 7 keer voor overschrijding van de maximum snelheid Ze hielden de controle op donderdag, 4 maart 2004, van 08.30 tot 14.00 uur in Molenaarsgraaf, Brandwijk, Bleskensgraaf en Oud-Alblas. In totaal controleerden de agenten 211 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.

JONGEN BEKENT TASJESROVEN ALBLASSERDAM
ALBLASSERDAM - Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland heeft de politie het onderzoek naar vijf tasjesroven in Alblasserdam, afgerond. De jongen heeft bekend in de periode november 2003 tot februari 2004 een vijftal tasjesroven gepleegd te hebben. Eén van zijn slachtoffers, een 68-jarige vrouw uit Alblasserdam, brak haar arm en elleboog toen zij op 19 januari 2004 beroofd werd. Hoewel zijn andere slachtoffers geen of minimaal lichamelijk letsel opliepen tijdens de beroving, was de emotionele impact van de tasjesroven erg groot voor zijn slachtoffers, veelal oudere vrouwen.

Uit het buurtonderzoek bleek dat de tasjesroven ook zorgden voor grote onrust onder de buurtbewoners. De jongen kon worden aangehouden na een wekenlange postactie van de surveillancedienst, recherche en GPF-ers (gebiedsagenten) van Alblasserdam. Hij wordt vrijdag 5 maart voorgeleid.

Mogelijk zijn er meer mensen slachtoffer geworden van (een poging tot) tasjesroof, die dit nog niet bij de politie gemeld hebben. Deze mensen worden verzocht zich alsnog te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GETUIGEN GEZOCHT VAN MISHANDELING
GORINCHEM- De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Op donderdagmiddag 4 maart reed een 52-jarige man uit Leerdam over de W. van Beierenstraat met zijn schoolbus. In de bus zat een achttal kinderen. Een auto haalde hem in en dwong de bus te stoppen op de Kabeljauwlaan. De man uit de auto trok het portier open en schopte en sloeg de buschauffeur. De kinderen vluchtten de bus uit. Uiteindelijk lukt het de buschauffeur het portier te vergrendelen. De verdachte man verliet de bus en ging ervan door. De kinderen stapten weer in en werden vervolgens thuis afgezet.

Getuigen van het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de man luidt als volgt:


-jongeman, ongeveer 25 jaar oud

-lichtgetinte huidskleur

-geen bril

-tenger postuur

-beige trui

-sprak niet goed Nederlands

Vermoedelijk is een man getuige geweest van de mishandeling. Hij wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM- Een 32-jarige man uit Gorinchem is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart over de Gerard van Lomstraat. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man moet zijn rijbewijs voorlopig inleveren.