Politie Zuid-Holland-Zuid

05/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-03-2004 - Persberichten District I

VERDACHTEN IN BOSJES
DORDRECHT- Twee mannen zijn aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart braken zij in in een reisbureau aan de Voorstraat. Zij namen computerapparatuur mee en reden in een gestolen voertuig weg. Een getuige belde de politie. De politie zag de mannen rijden op de A16 en achtervolgde hen tot aan Rotterdam. Bij de Kuip verlieten de mannen de auto en gingen er rennend vandoor. Collegas uit Rotterdam-Rijnmond waren inmiddels ook gearriveerd. Zij dachten dat de mannen in de bosjes lagen. Toen de Dordtse collega hierop antwoordde dat hij dan met de diensthond de bosjes wel zou gaan doorzoeken, kwam plotseling één van de verdachten uit de bosjes zetten. Hij wilde vermoedelijk een confrontatie met de diensthond vermijden. De andere verdachte werd even verderop op de Stadionweg aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Rotterdam en een 17-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Beide verdachten zijn ingesloten.

ZAKKENROLLERS AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Drie Poolse zakkenrollers zijn aangehouden. Op donderdagmiddag 4 maart werd een 81-jarige vrouw in een supermarkt in winkelcentrum Walburg gerold. Een oplettende getuige zag dit gebeuren en waarschuwde de beveiligingsmedewerker. Hij hield 2 personen aan en droeg ze over aan de politie. Een man werd later op straat aangehouden door de politie. Het gaat om een 35-jarige vrouw, een 36-jarige man en een 44-jarige man.

FIETSEN EN BROMFIETSEN
DORDRECHT- Vier jongens zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal danwel heling van fietsen en bromfietsen. De zaak kwam aan het rollen toen agenten op woensdagavond, 3 maart 2004, op het Pearl Buck-Erf een 16 jarige jongen uit Dordrecht tijdens een controle zagen rijden op een fiets met doorgezaagd slot. Na onderzoek bleek dat de fiets gestolen was. Hij verklaarde dat hij de fiets van vrienden had gekregen. In de loop van de avond werden drie vrienden, van 16 jaar en 2 keer 17 jaar uit Dordrecht, aangehouden. In de schuur van de ouderlijke woning van de 16 jarige jongen troffen agenten twee bromfietsen en één fiets aan die mogelijk gestolen zijn. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

INBRAAK WONING; AUTO GESTOLEN
ZWIJNDRECHT- In de nacht van woensdag 3 maart op donderdag 4 maart 2004, is ingebroken in een woning aan de Laan van Nederhoven. Nadat een gaatje in het kozijn werd geboord kon men het uitzetraam boven de deur openen en nam men de sleutels van de op de oprit geparkeerde personenauto mee. De personenauto, een zwarte Volvo V 40, kenteken 45-NH-DL werd vervolgens gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

AUTO INLEVEREN
ZWIJNDRECHT- Een 34 jarige man uit Dordrecht heeft zijn personenauto tijdelijk in moeten leveren omdat hij de openstaande boetes niet kon betalen. De man werd op donderdagmorgen, 4 maart 2003, op de Brugweg staande gehouden omdat de APK van zijn auto verlopen was. Tijdens een controle bleek dat de man nog voor 460 euro boetes moest betalen. Omdat hij geen geld bij zich had moest hij zijn auto inleveren.

VALS IDENTITEITSBEWIJS
DORDRECHT- Een 44 jarige man uit Amsterdam is aangehouden nadat hij een rekening wilde openen met een vals identiteitsbewijs. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 4 maart 2004, omstreeks 13.20 uur,in het postkantoor aan de Johan de Wittstraat. Personeel vertrouwde de zaak niet en waarschuwde de politie. De verdachte verklaarde dat hij tegen betaling voor een andere man een rekening moest openen. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

BUSCHAUFFEUR
DORDRECHT- Een 57-jarige buschauffeur is belaagd. De man reed op donderdagmiddag 4 maart over de Eulerlaan. In de bus zat een groep jongeren. Eén van hen draaide de luchtkraan dicht. Toen de chauffeur vroeg wie dat gedaan had, stapte een jongen naar voren. Hij werd kwaad en greep de stropdas van de buschauffeur. Vervolgens rolde het tweetal door de bus. Hierna ging de jongen ervan door.

91 BEKEURINGEN
DORDRECHT- De politie heeft 91 bekeuringen uitgeschreven tijdens een controle. Zij controleerde in het kader van de APV in de wijken Noordflank, Binnenstad en Reeland. De controle vond plaats op donderdagavond 4 maart. Er werd onder andere bekeurd voor het drinken van alcohol op straat, het gebruiken van softdrugs en het rijden zonder verzekering.
Tevens werd een 19-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden voor het gebruiken van harddrugs op straat. Een 18-jarige man uit Dordrecht had op 23 februari met zijn bromfiets een politieman omver gereden. Dit was op de Boogjes toen de politie hem wilde controleren. De politie kwam hem weer tegen tijdens de controle op 4 maart en hield hem hierop aan. De man is ingesloten. Hij had ook nog een ploertendoder op zak.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 35-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man bevond zich op donderdagavond 4 maart op het Stationsplein. Hij probeerde daar met een ijzeren staaf sloten van diverse fietsen te verbreken. De politie hield de man hierop aan.