Ministerie van Defensie


---

Brieven aan de Kamer
---

Kennisgeving onderzoek naar deelneming aan PRT's Afghanistan

5-3-2004 15:16:00

De International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan heeft begin dit jaar het commando overgenomen over het Duitse Provincial Reconstruction Team (PRT) in Konduz. De NAVO onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het aantal door ISAF geleide PRTs uit te breiden. U bent hierover op 30 januari jl. per brief geïnformeerd (Kamerstuk 27 925 nr. 109).

De PRTs zijn bedoeld om de ontwikkeling van een veilige omgeving te bevorderen en daarmee opbouwactiviteiten een grotere kans op succes te geven. Secretaris-generaal De Hoop Scheffer van de NAVO heeft de afgelopen tijd bij de lidstaten aangedrongen op het leveren van een grotere bijdrage aan ISAF in het algemeen en aan de PRTs in het bijzonder.

In overeenstemming met het Toetsingskader informeer ik u hierbij, mede namens de minister van Buitenlandse Zaken, dat het kabinet de wenselijkheid en de mogelijkheid van een Nederlandse bijdrage aan een PRT zal onderzoeken. Zodra het onderzoek daartoe aanleiding geeft, zullen wij u nader informeren.

DE MINISTER VAN DEFENSIE

Nieuws