Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


5 maart 2004


Elburg - snelkraak met gestolen auto's


Afgelopen nacht rond 04.30 uur vond een snelkraak plaats bij een elektronicazaak aan het vooronder. Men ramde de pui en ging er met ondermeer een aantal plasma- en LCD schermen, telefoons en videocamera's vandoor. De auto, waarvan later bleek, dat deze was gestolen aan de Plecht bleef ter plaatse achter. Een getuige die op het lawaai van de snelkraak was afgekomen heeft de vluchtende verdachten, die er met een autootje vandoor gingen nog gevolgd, maar moest zijn achtervolging staken, omdat men richting de Hoekwand tussen paaltjes doorkon en de getuige met z'n auto niet.
De auto met schermen werd even later wel op de Clakenweg teruggevonden en bleek ook gestolen te zijn en wel aan de Schokkerstraat. De politie vraagt getuigen die iets kunnen melden contact op te nemen met 0900 - 8844.


Ermelo - verdachte inbraak aangehouden.

Leden van een voetbalvereniging aan de Oude Telgterweg hebben vannacht rond 03.30 uur een 28 jarige plaatsgenoot aangehouden die in de kantine inbrak. Betrokkenen hadden in verband met eerdere inbraken post gevat en toen de toegangsdeur werd vernield stonden zij op scherp. Kort hierna hielden zij de verdachte aan en droegen hem aan de politie over. Deze stelt een verder onderzoek in.


Hierden- brand in rieten dak

Gisterenmiddag rond 15.00 uur is er brand ontstaan in het rietendak van een vrijstaande boerderij aan de Kleine Varenweg. De brandweer heeft de hele nok moeten verwijderen om zo het vuur, dat mogelijk door een schoorsteenbrand is ontstaan, te blussen. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft men met hulp van buurtbewoners zoveel mogelijk spullen uit het pand kunnen halen. Het pand liep veel waterschade op.


Epe - Aanrijding


Een 77 jarige automobiliste uit Heerde is donderdag omstreeks 14.15 licht gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw had op de kruising Heerderweg / Brinkgreverweg geen voorrang gegeven aan een 66 jarige automobilist uit 'T Harde. De vrouw werd naar de dokterspost overgebracht voor behandeling.


Harderwijk- winkeldiefstal


Een 16-jarig meisje uit Zeewolde werd gisterenmorgen omstreeks 11.30 uur bij een schoenezaak aan de Vuldersbrink betrapt toen zij een paar pumps wilde stelen. Zij is aan de politie overgedragen en gezien haar leeftijd wordt zij voorgedragen aan het preventieproject LINK, die en passende maatregel zal vinden. Zij krijgt wèl een bekeuring omdat zij in eerste instantie een valse naam heeft opgegeven.


Vaassen - Inbraak in auto


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto. De auto stond geparkeerd aan de Hindenhoek. Er was een ruit ingeslagen. Er werd niets weggenomen. Wel werd in de auto een koevoet gevonden die niet van de eigenaar is. Waarschijnlijk werd hier de ruit mee ingeslagen.


Epe - Rood licht


Werd donderdagmiddag een rood licht controle gehouden bij de verkeerslichten Prinses Julianalaan / Hoofdstraat. Er werden vier bestuurders bekeurd.


Epe - Verkeersproject


Donderdagmorgen werd in verband met het scholenverkeersproject aan de Oude Wisselweg gecontroleerd. Er werd niemand bekeurd. Ouders hadden de kinderen netjes in de gordels.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --