Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 maart 2004


Rekken - Ongeval


Een 37 jarige automobilist uit Hengelo raakte donderdag rond 22.10 ernstig gewond na een ongeval. De man reed over de Kienvenneweg in Rekken en was in een flauwe bocht tegen een boom gebotst. Hij zat bekneld in auto en de brandweer heeft hem uit zijn benarde positie bevreid. De man werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Ruurlo - Diefstal uit auto


Donderdag werd tussen 12.30 en 14.50 uur ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd op de parkeerplaats nabij het Doolhof aan de Hengeloweg. Weggenomen werd een kinderrugzak met daarin mandarijnen. Van de auto werden twee sloten vernield.


Doetinchem - Inbraak in auto


In een auto, geparkeerd op de parkeerplaats bij kasteel de Slangeburg aan de Abdijlaan, werd donderdag tussen 14.15 en 15.00 uur ingebroken. Er werd een ruit ingeslagen. Wegenomen werd een rood/bruine handtas met daarin onder ander een portemonnee, een rijbewijs en sleutels.


Lichtenvoorde - Inbraak in woning


Donderdag werd rond 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Acaciastraat. Men heeft met grof geweld een deur geforceerd. Weggenomen werden sieraden. Rond dit tijdstip werden door buurtbewoners twee verdachte mannen gezien. Deze mannen hadden beide zwart, kortgeknipt haar. De politie stelt een onderzoek in.


Groenlo - Diefstal uit woning


In een woning aan de Emmasingel werd donderdag ingebroken. Er werden verschillende vertrekken doorzicht. Er werden geld en sieraden weggenomen. Het niet is duidelijk hoe men binnen kon komen. Vermoedelijk werd er gebruik gemaakt van een valse sleutel.


Varsselveld - Diefstal portemonnee


Bij een bedrijf aan de Oostelijke Oude Aaltenseweg werd donderdag rond 16.00 uur een portemonnee weggenomen. Twee mannen met een Zuid-Europees uiterlijk kwamen het bedrijf binnen en wilden op iemand wachten. Een werkneemster vertrouwde dit niet en hield de twee in de gaten. Toch heeft één van beiden kans gezien haar portemonnee weg te nemen.


Doetinchem - Inbraak bij bedrijf


Werd donderdagavond rond 20.15 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Gildenstraat. Er werd een ruit ingeslagen om in het pand te komen. Er werd een systeemkast weggenomen. Verdere werden twee andere systeemkasten en twee beeldschermen vernield.


Achterhoek - Snelheidcontroles


Donderdag werden op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. De controles duurden van een half uur tot maximaal twee uur. Er werden in het totaal een kleine 2000 auto's gecontroleerd. Gecontroleerd werd aan de Parallelweg in Winterswijk (1), de Walienseweg in Winterswijk (2), Zelhemseweg in Hummelo (3), Vredenseweg in Winterswijk (4), Hummeloseweg in Zelhem (5) en de Zonnebrink in Winterswijk (6). De controles worden verricht om het verkeersgedrag van de automobilisten te beïnvloeden zodat het aantal letselongevallen afneemt. Hieronder de resultaten:


50 km weg, 30 bekeuringen, hoogst gemeten 85 km
80 km weg, 16 bekeuringen, hoogst gemeten 88 km
80 km weg, 3 bekeuringen, hoogst gemeten 108 km
80 km weg, 30 bekeuringen, hoogst gemeten 96 km
50 km weg, 4 bekeuringen, hoogst gemeten 69 km
50 km weg, 25 bekeuringen, hoogst gemeten 81 km.


Aalten - Algemene controle


Donderdagmorgen werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Dijkstraat en de Ludgerstraat. De volgende bekeuringen zijn gevallen: 7x te hoge constructiesnelheid bromfiets, 6x niet dragen autogordel en 1x niet hands free bellen.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --