Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA 's-GRAVENHAGE

Uw brief Ons kenmerk
UB/SIU/2004/14025

Onderwerp Datum
Vragen aan de heer Meijer n.a.v. interview 5 maart 2004
in dagblad Trouw over deskundigenoordeel
huisvestingskosten UWV

Tijdens het plenaire debat met uw Kamer op 19 februari jl. over huisvesting UWV zijn door de heer Aptroot (VVD) vragen gesteld over uitspraken van de heer Meijer, de opsteller van het in mijn opdracht opgestelde `Deskundigenoordeel huisvestingskosten UWV', in het dagblad Trouw.

In het interview zou de heer Meijer stellen dat de relatie tussen de Kamer, de minister en de UWV-top ronduit geprikkeld was. Over de Kamer en UWV citeerde de heer Aptroot het interview met de heer Meijer als volgt: "Het zat al niet goed. Men zocht duidelijk een stok om de hond mee te slaan. De inrichtingskosten zijn het nu geworden, maar anders was er binnenkort wel een andere stok gepakt."

Conform mijn toezegging in het debat heb ik de heer Meijer gevraagd wat hij met zijn woorden heeft bedoeld. Desgevraagd heeft de heer Meijer mij de volgende toelichting verstrekt:
"De passage in dagblad Trouw correspondeert met de weerslag van de gesprekken met de Kamerleden op pagina 21 van mijn rapport `Deskundigenoordeel huisvestingskosten UWV' en met name op de zin `Verder vragen de volksvertegenwoordigers zich af of de problematiek wellicht breder is dan de huisvestingsproblematiek'. In de gesprekken in december 2003 en januari 2004 met leden van de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer heb ik geconstateerd dat de verhoudingen rondom het UWV-dossier bijzonder gespannen waren. Dit leidde mij tot de conclusie, zoals die ook in dagblad Trouw is verwoord, dat dit onderwerp (huisvesting UWV) breder moet worden gezien dan de zaak op zichzelf."

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

2

(mr. A.J. de Geus)