Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 maart 2004


Onderwerp: insluiping of overval ?


Een 51-jarige Apeldoornse trof vanmorgen omstreeks 09.35 uur in haar woning aan de Valkenweg een onbekende man aan. De man bedreigde haar met een vuurwapen en de vrouw reageerde bliksemsnel en ontvluchtte de woning.


De politie werd gebeld en inmiddels ging de onbekende indringer er ook vandoor. Een getuige die hem wilde tegen houden werd eveneens bedreigd. De man stapte op de Oude Beekberger-weg in een donkere auto, waarin waarschijnlijk meerdere personen zaten, waarna men met hoge snelheid wegreed richting de Ravenweg.


De politie kwam met meerdere eenheden naar de opgegeven locatie. Men ving de vrouw op en andere politie-eenheden stelden een onderzoek in naar de verdwenen auto. Meerdere buurtbewoners zijn getuige van het incident geweest en het Bureau slachtofferhulp is geïnformeerd voor opvang.


De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld en de politie vraag eventuele getuigen contact op te nemen met 0900 - 8844.


Van de verdachte is het volgende signalement bekend: leeftijd ongeveer 20- 25 jaar, lengte 1.60 m en hij liep enigszins krom. Hij had donkere kleding aan.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --