Partij van de Arbeid


PERSBERICHT


Den Haag, 5 maart 2004


Kabinet dupeert 40.000 PC-privé gebruikers


De PvdA is verbaasd over het feit dat staatssecretaris Wijn heeft meegedeeld dat de beperking van de aftrekmogelijkheden voor PC-privé projecten met terugwerkende kracht gaat gelden. Hierdoor worden zo n 40.000 burgers geconfronteerd met extra kosten die kunnen oplopen tot enkele honderden euro s. De PvdA vindt het niet passen bij een betrouwbare overheid dat gemaakte afspraken op deze wijze worden teruggedraaid. Ook een overgangsmaatregel ontbreekt in dit geval.


De PvdA wil dan ook van de staatssecretaris weten hoeveel vaker het de afgelopen jaren is voorgekomen dat nieuw beleid met terugwerkende kracht en zonder overgangsmaatregel is ingevoerd. Daarnaast wil de PvdA meer inzicht krijgen in de mogelijke inkomenseffecten.


De PvdA is ook verwonderd over de vragen die door VVD-kamerlid Dezentje-Hamming aan de staatssecretaris zijn voorgelegd. De korting op de PC-privé-regeling is immers vooral een gevolg van een amendement dat de VVD samen met de overige coalitiepartijen bij het belastingplan heeft ingediend om de feestdagenregeling voor 2004 deels te behouden. Een voorstel van de PvdA, om de feestdagenregeling te bekostigen door de beperking op afschrijving van vastgoed alsnog in te voeren, werd door de regeringsfracties indertijd niet gedeeld.