Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 5 maart 2004

provincie Groningen, 05-03-2004 -

Sellingen: vrouw (47) gewond bij verkeersongeval
Een 47-jarige vrouw uit Boertange is vrijdagochtend op de Lammerweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat naast haar 46-jarige man in een auto. Op de Lammersweg zag haar man een 19-jarige vrouw uit Sellingen, die in haar auto een inrit wilde oprijden, te laat. Een kop-staart aanrijding was het gevolg, waarna de 47-jarige vrouw gewond raakte. Zij werd met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Het dak van de auto, waar het slachtoffer in zat, moest opengeknipt worden. Hierna kon de vrouw uit haar benarde positie worden bevrijd. De politie heeft bij het ongeval eerste hulp verleend. Van de aanrijding is een rapportage gemaakt.

Snelheidscontroles: vrijdag

Ten Boer: Provinciale Weg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 842 voertuigen, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 97 km

Bedum: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 930 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 110 km

Groningen: politie houdt Stadjer aan met mes
De politie heeft vrijdagmiddag op de Grote Markt een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De politie reageerde op een melding dat een man met een mes op het Gedempte Zuiderdiep zou zwaaien. Op de Grote Markt werd de Stadjer aangetroffen. In zijn binnenzak troffen de agenten een mes aan. Het voorwerp werd inbeslaggenomen. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek enigszins in de war te zijn en is overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Groningen: vrouw licht Stadjer op
Een onbekende vrouw heeft donderdagavond op de Gorechtkade een 71-jarige man uit Groningen opgelicht. De vrouw belde bij de man zijn woning aan en vertelde dat ze de nieuwe buurvrouw was. Ook gaf ze aan dat ze haar woning niet in kon komen en daarnaast ook nog eens een lege tank benzine had. Daarom vroeg de vrouw haar nieuwe buurman om geld. De Stadjer gaf, in de wetenschap dat de woning naast hem leegstond, vervolgens een klein geldbedrag. Met het geld vetrok de oplichtster. Zij bleek met hetzelfde verhaal bij andere buren te hebben aangebeld. Hier kreeg de vrouw echter geen geld. De Stadjer heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie beschikt over een signalement van de vrouw.