Persberichten regio

's-Hertogenbosch 05-03-2004

DISTRICT DEN BOSCH

MAN AANGEHOUDEN MET TIEN ZAKJES DRUGS

s-Hertogenbosch-
De politie heeft donderdagavond een 17-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden op de Maijweg in s-Hertogenbosch. Een agent zag dat twee mannen een zakje met vermoedelijk drugs uitwisselden. Even verderop kon één van de mannen, de Rosmalenaar, aangehouden worden. Bij fouillering kwamen tien zakjes met vermoedelijk cocaïne te voorschrijn. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

GESTOLEN KLEDING IN EEN KLUISJE

s-Hertogenbosch-
Een 20-jarige Bossche is donderdagmiddag door de politie aangehouden op de Wolvenhoek in s-Hertogenbosch. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat een groep personen gebruik maakt van één van de kluisjes in de parkeergarage aan de Wolvenhoek. Zij zouden daar vermoedelijk gestolen kleding in leggen. De Bossche zou daar vermoedelijk iets mee te maken hebben. Toen agenten ter plaatse waren, kwam de verdachte samen met enkele anderen net uit de garage lopen. Toen agenten de personalia van de verdachte vroegen, weigerde zij te blijven staan. Hierop werd zij aangehouden inzake niet voldoend aan bevel of vordering. In een kluisje in de parkeergarage trof de politie kleding aan die uit een warenhuis in de stad gestolen bleek. De verdachte is inverzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

WEDERZIJDSE BEDREIGING MET LETSEL

s-Hertogenbosch

- Op donderdagmiddag heeft de politie op de Harendonkweg in s-Hertogenbsoch twee 15jarige Bosschenaren aangehouden en ingesloten, die elkaar met geweld bedreigden. Een jongen had zijn vrouwelijke leeftijdsgenoot op haar neus geslagen. Tevens had hij een beugelslot naar haar hoofd gegooid. Hierop haalde het meisje -naar eigen zeggen uit zelfverdediging- een mes te voorschijn. Hiermee stak zij vervolgens de banden van de fiets van de jongen lek. Het tweetal kent elkaar en had ruim een maand eerder ruzie gehad. Het meisje moest zich laten behandelen in een ziekenhuis. Beide zijn na verhoor weer heen gezonden.

BRANDSTICHTING

Rosmalen
Donderdagavond heeft de politie een 15-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden in verband met brandstichting aan de Jan Heijmanslaan in Rosmalen. De politie zag de jongen samen een 15-jarige plaatsgenoot met lucifers in de weer waarop een heg vlam vatte. Daarop hielden ze de jongen aan. Hij is later die avond in vrijheid gesteld. De tweede verdachte wist te ontkomen, maar zijn identiteit is bekend. Beide jongens zullen worden doorgestuurd naar Gamma.

AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL ZAKJE SNOEP

s-Hertogenbosch
Donderdagavond heeft de politie een 61-jarige Bosschenaar aangehouden nadat hij een zakje snoep ter waarde van 79 eurocent had gestolen bij een winkel aan de Hoge Steenweg in s-Hertogenbosch. De man is na verhoor heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagavond aan de Vughterstraat in s-Hertogenbosch twee Bosschenaren, 25 en 29 jaar oud, aangehouden. De 25-jarige verdachte was uit een horecagelegenheid gezet. Hij was het er niet mee eens. Toen agenten met hem stonden te praten, begon de 29-jarige Bosschenaar zich er mee te bemoeien. Hij beledigde een agent en werd daarop aangehouden. Vervolgens was de 25-jarige man het niet eens met die aanhouding en probeerde te voorkomen dat de Bosschenaar meegenomen werd. Daarop werd ook hij aangehouden voor het beletten van de aanhouding.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vlijmen
Een 32-jarige automobilist uit Oosterhout(NB) is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de A59. Hij had te veel gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

INBRAAK IN WINKEL, MAN AANGEHOUDEN

Vlijmen
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 37-jarige inwoner van Kerkdriel aangehouden. Die nacht zagen surveillerende agenten dat de ruit van een winkel aan de Burgemeester Houtplein in Vlijmen vernield was. De agenten troffen in de omgeving de 37-jarige man die zich daar verdacht ophield. Daarop werd hij aangehouden. Bij fouillering trof de politie vijf zakjes met vermoedelijk cocaïne aan. De drugs is inbeslaggenomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

BROMFIETSSTER RAAKT GEWOND

s-Hertogenbosch
Een 16-jarige Bossche bromfietsster is vrijdagmiddag licht gewond geraakt bij een ongeval op de Rompertsebaan in haar woonplaats. Ze reed over de Rompertsebaan toen ze een aantal fietsers in wilde halen. Ze moest ineens uitwijken voor één van de fietsers en reed daardoor tegen een bushalte aan. Ze bleek een snijwond in haar gezicht opgelopen te hebben.

DISTRICT AA EN DOMMELDIEFSTAL AUTO

Vught Onbekenden hebben donderdagavond vanaf het Heunpark in Vught een groene Mercedes E290 weggenomen. De auto was voorzien van het kenteken TF-SX-02.

VROUW KOMT OM HET LEVEN BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Sint-Michielsgestel
Een 21 jarige vrouw uit Eerde is vrijdagochtend rond 9.20 om het leven gekomen bij een eenzijdige ongeval. De vrouw reed over de Theerestraat in de richting van Sint-Michielsgestel. Ter hoogte van Halder raakt zij van de weg in de rechter berm. Vermoedelijk heeft het slachtoffer vervolgens geprobeerd de auto op de weg te krijgen. Hierdoor reed ze aan de andere kant van de weg frontaal tegen een boom. Ze overleed ter plaatse. De Theerestraat was enige tijd afgesloten.

DISTRICT DE LEIJGRAAF

TEGEN DE LAMP GELOPEN BIJ GORDELCONTROLE

Uden
Donderdagmiddag is een 27-jarige man uit Uden tegen de lamp gelopen tijdens een gordelcontrole op de Ereprijsstraat te Uden. De man zat als bijrijder in de auto. Tijdens de controle bleek dat hij nog een boete had openstaan van 172,50 euro. Nadat de man de boete had voldaan en proces verbaal was opgemaakt, kon hij huiswaarts keren.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Uden
Bij een verkeersongeval aan de Salmstraat in Uden is donderdagmiddag een 44-jarige vrouw gewond geraakt aan haar onderbeen. De vrouw werd aangereden door een 19-jarige automobilist uit Uden, die teruguitreed omdat hij ruimte wilde maken voor een tegenligger. De man keek niet goed uit en reed daarop de vrouw aan die ten val kwam. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

DRUGSBEZIT

Veghel
Donderdagavond heeft de politie op de Burgemeester de Kuyperlaan een 28-jarige man uit Gemonde aangehouden in verband met verboden drugsbezit. De auto van de man viel de agenten op tijdens hun surveillance. Toen zij de bestuurder verzochten zijn zakken te legen, troffen zij een shagbuil met verdovende middelen aan, waaronder weed, hash en vermoedelijk cocaïne. De man werd ingesloten en vrijdagochtend weer in vrijheid gesteld.

TE VEEL GEDRONKEN

Uden
Op vrijdagnacht heeft de politie een 45-jarige man uit Uden aangehouden op de Patersweg in Uden omdat hij teveel had gedronken. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van drie uur.

CARAVAN UITGEBRAND

Schaijck
In de nacht van donderdag op vrijdag is een caravan aan de Zeelandsedreef in Schaijck volledig uitgebrand. Diverse getuigen hadden een knal gehoord en vervolgens een vlammenzee gezien. Er is mogelijk sprake van brandstichting; de politie onderzoekt de zaak.

DISTRICT MAASLAND

GEWAPENDE OVERVAL

Oss
Vrijdagochtend werd er op een bank aan de Oostwal in Oss een gewapende overval gepleegd. Omstreeks 10.20 drongen twee mannen de bank binnen. Zij dwongen de medewerkers onder bedreiging van vuurwapens geld af te geven. De daders zijn vervolgens met het geld de bank uitgerend, linksaf de Oostwal op. De ene dader was tussen 1.65 en 1.70 meter groot en hij had een getinte huidskleur. Hij was gekleed in een bruine jas tot op zijn heup. De andere dader, eveneens met getinte huidskleur was ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg vermoedelijk een petje. De politie roept mogelijke getuigen op zich te melden via 0900-8844.

HUISELIJK GEWELD

Lith
Een 34-jarige inwoner van Lith is donderdagmiddag aangehouden op het Marktplein in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht zijn ex-vrouw die middag mishandeld te hebben. De man zou de vrouw in haar eigen woning geduwd hebben, waardoor zij ten val kwam. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Naar verhoor is de man met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

AUTO GESTOLEN

Ravenstein
Onbekenden hebben donderdagochtend een witte volkswagen golf weggenomen vanaf de carpoolplaats aan de A50 ter hoogte van Ravenstein. De auto was voorzien van het kenteken FN-RG-63.

MAN STEELT DRANK

Oss
De politie heeft donderdagavond een 47-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden op de Walstraat in Oss. Medewerkers van een winkel aan de Walstraat zagen dat de man flessen drank wegnam zonder te betalen. De gewaarschuwde politie trof de verdachte voor de winkel aan. Bij fouillering bleek de man in het bezit te zijn van drie flessen drank. Hij ontkent echter deze flessen gestolen te hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss
Een 17-jarige bromfietser uit Berlicum is donderdagnacht aangehouden op Het Woud in Oss. De bromfiets bleek opgevoerd te zijn en een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Hij kreeg voor beide vergrijpen een proces-verbaal.


--

Oss
Een 38-jarige bromfietser is donderdagnacht aangehouden op de Hertogensingel in Oss. Een agent in een onopvallend voertuig zag de man al slingerend over de weg rijden. De man stopte op de rotonde van de Hertogensingel met de Zaltbommelseweg. Hij gooide vervolgens een mes naar het voertuig van de agent. Daarop werd hij aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Verder bleek hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De man kreeg hiervoor een drietal processen-verbaal en een rijverbod van twaalf uur.

DISTRICT LAND VAN CUIJK

VROUW MISHANDELD OP OPENBARE WEG

Boxmeer
Donderdagmiddag is een 23-jarige vrouw uit Wanroij mishandeld op de Sint Anthonisweg in Boxmeer. De vrouw reed met een grote groep vriendinnen op het fietspad op de Sint Anthonisweg in de richting van Boxmeer, toen zij een hand op haar schouder voelde. Deze bleek van een wielrenner die haar een zodanige duw gaf dat ze ten val kwam. Daarbij verwondde zij zich aan hand en knieën, en kneusde zij haar voet. De wielrenner stapte af om te vragen of de vrouw zijn bel niet had gehoord. Vervolgens is hij doorgereden zonder zich bekend te maken.

BEDREIGD TIJDENS HOND UITLATEN

Cuijk Een echtpaar uit Cuijk is donderdagnacht bedreigd. Terwijl zij hun hond uitlieten op de Molenstraat in Cuijk werden zij door een nog onbekende man op de fiets aangesproken. Hij zei dat zij op deze plek niet mochten wandelen met hun hond, en schopte vervolgens de hond. Daarop bedreigde hij de 52-jarige vrouw met de dood terwijl hij een mes naar haar richtte. De politie onderzoekt de zaak.