Gemeente Eindhoven

Persbericht: 5 maart 2004

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer H.J. Ramakers, geboren 18 november 1942 te Maastricht en wonende St. Jorislaan 22, 5611 PM te Eindhoven

is benoemd

tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Ramakers heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Strabrecht college dat onder zijn bezielende leiding uitgegroeid is tot een instituut waar de opleiding van leerlingen staat voor een gedegen kennis en brede culturele, maatschappelijke en levensbeschouwelijke interesse. Het leerlingenaantal is gestegen van 200 naar ruim 1700 leerlingen.
Onder zijn leiding vond de fusie plaats met de Sancta Maria Mavo en de fusie met de Albertus Magnus Mavo. Als mede-initiatiefnemer heeft de heer Ramakers het Scharnierproject en het Orionproject tot stand weten te brengen. Tevens was hij als mede-initiatiefnemer nauw betrokken bij het internationaliseringsproject Onderwijs Grenzeloos waarmee de school de Barbara Ohmanprijs 2001 heeft gewonnen voor het uitwisselingsproject met een school in Gedaref (Soedan). Ook op maatschappelijk gebied heeft de heer Ramakers zich zeer verdienstelijk gemaakt. Hij was als bestuurslid en later als voorzitter intensief betrokken bij de realisatie van de nieuwbouw van het verpleeghuis Berkenheuvel.
Hij was tot 2002 voorzitter van het bestuur van het St.Annaziekenhuis. Daarna is de heer Ramakers lid van de Raad van toezicht van de St.Anna Zorggroep. Naast deze activiteiten was de heer Ramakers nog lid van de HBO-raad en Hogeschool Eindhoven, bestuurslid van de stichting Openbare bibliotheek Eindhoven, bestuurslid van de de Pedagogische Hogeschool de Kempel en voorzitter van de Welzijnsraad Geldrop. De heer Drs. A.B. Sakkers, burgemeester van Eindhoven, zal de onderscheiding aan de heer Ramakers uitreiken ter gelegenheid van zijn afscheid als rector van het Strabrecht College op vrijdag 5 maart 2004 om 16.00 uur, op het Strabrecht college, Grote Bos 2 te Geldrop.

© 2004 Gemeente Eindhoven