Federale regering Belgie
Aftrekbaarheid van restaurantkosten
(2004-03-05)
Persbericht van de Ministerraad
Op voorstel van de heer Didier Reynders, Minister van Financiën,
keurde de Ministerraad, in tweede lezing (*), een ontwerp van wet goed
tot wijziging van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen 1992 (**),
voor wat betreft het bedrag van de restaurantkosten die niet
aftrekbare beroepskosten zijn.
Het ontwerp brengt het aftrekbare gedeelte van de gedane
restaurantkosten op 62,5% vanaf 1 januari 2004. Momenteel is het
beroepsgedeelte van de restaurantkosten slechts ten belope van 50%
aftrekbaar. Het gaat hier om de concrete toepassing van één van de
maatregelen die beslist werden tijdens de Ministerraad van 16 en 17
januari ll.
Voor restaurantkosten gedaan vanaf 1 januari 2005 zal het aftrekbare
gedeelte van de gedane restaurantkosten op 75% worden gebracht op
voorwaarde dat met de horecasector een fiscale en sociale gedragscode
is afgesloten
(*) na de princiepsbeslissing van 6 februari 2004 (bericht nr. 19).
(**) artikel 53.
Kabinet van de Minister van Financiën
Wetstraat 12
1000 Brussel
de heer Laurent Burton
Tel.: 02/233.80.26
Fax: 02/233.76.99
laurent.burton@ckfin.minfin.be
De Algemene Directie Externe Communicatie Kanselarij van de Eerste
Minister kan u bereiken op het volgende adres: cmr@premier.fed.be