Achmea Groep

Avéro Achmea introduceert Spaar&Investhypotheek - 5 maart 2004

Avéro Achmea introduceert vandaag de Spaar-& Investhypotheek. Deze nieuwe hybride hypotheek biedt de zekerheid van sparen en de kansen van beleggen. Aan deze hypotheek is de Spaar- & Investverzekering gekoppeld. De opgebouwde waarde in deze verzekering dient aan het einde van de looptijd als aflossing of gedeeltelijke aflossing van de hypotheek. Tussentijds kan de verzekeringspremie, afhankelijk van de zekerheid die men kiest, gebruikt worden om te sparen, te beleggen of een combinatie daarvan.

Het Sparen vindt plaats via het Spaarhypotheek Rente fonds, waarbij de rentevergoeding gelijk is aan het rentepercentage van de hypotheek. Bij beleggen heeft men de vrije keuze uit tien fondsen met elk verschillende rendements-/risicoverhoudingen. Het is op ieder moment mogelijk te switchen tussen de verschillende beleggingsfondsen.

Switchen tussen sparen en beleggen kan op elke renteherzieningsdatum. Daarnaast is het mogelijk om op iedere premievervaldatum toekomstige premies anders over zowel sparen als beleggen te verdelen. Switchen is in alle gevallen kosteloos.

Extra zekerheden zijn in te bouwen door het afsluiten van aanvullende verzekeringen waaronder een premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en het verlagen van de maandlast via een storting in een premiedepot.